Korfbalvereniging
De Vinken

Volle winst voor 1


Volle winst voor 1
Volle winst voor 1
In de thuiswedstrijd tegen HKC heeft onze hoofdmacht de volle winst weten te behalen. Met 17-13 werd de vooral verbaal, maar ook fysiek sterke nummer 7 van de ranglijst verslagen. Hierdoor heeft het eerste als nummer 6 een marge van vijf punten opgebouwd.

Blessures
Het Vinkeveense Suiteteam trad zaterdag aan met Eva Hemelaar voor de geblesseerde Fenne Claassen. Eva completeerde de verdediging samen met Dorien Verbruggen, Jelle Mul en Jerom Stokhof. In de aanval liet coach Dirk van der Vliet Annick Stokhof, Roosmarijn Mooij, Gideon Leeflang en Rutger Woud beginnen.
De eerste doelpoging trof direct de korf: Annick scoorde binnen zes seconden 1-0. De luide aanmoedigingen van het team van de week, de E1, hielpen prima. In het vervolg vielen de doelpunten echter iets minder snel. Tot aan de rust hielden beide teams elkaar in evenwicht.

Een strafworp bracht HKC weer gelijk. Jelle kon na een interceptie van Annick 2-1 maken en Dorien verzilverde een door Eva meegekregen strafworp: 3-1. Ondanks een tegentreffer begonnen de Utrechtse gasten volop te praten tegen de scheidsrechter. Op aandringen van de onlangs bijtekenende Dirk bleven wij meer beheerst dan de foeterende bezoekers.
4-2 van Rutger en 5-3 door Dorien konden niet voorkomen dat HKC weer gelijkkwam. Maar die gelijkmaker werd direct weer door Dorien tenietgedaan: 6-5. Zeven minuten voor rust verstapte Eva zich bijzonder ongelukkig. Luid kermend zeeg zij neer op de sporthalvloer, om enkele minuten later naar de kant gedragen te worden. Emese kwam in haar plaats. Vlak voor rust zorgde Annick vanaf de stip voor de 7-6 tussenstand.

Meer afstand
In de tweede helft kon de thuisploeg steeds makkelijker afstand nemen. In de tweede minuut was Annick opnieuw trefzeker, gevolgd door broer Jerom, die 9-6 liet noteren (foto). Annick en Rutger tilden de stand binnen tien minuten naar 11-7. Nog even stribbelde HKC tegen. Maar op 11-9 scoorde Gideon Leeflang uit de rebound, gevolgd door Rutger en Jerom: 14-9 met nog twaalf minuten op de klok. De Vinken kwam daarna niet meer in gevaar. Om en om scorend brachten beide teams de eindstand op 17-13 (voor De Vinken scoorden nog Rutger, Jerom en Annick).


02-02-2019   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors