• Vinkendag 2020 terugblik

  27 jun 2020
 • Eindelijk is het dan zover. Het zonnetje schijnt en de kids en de leiding zijn er helemaal klaar voor om Vinkendag 2020 af te trappen. Met een opkomst van maar liefst 36 kinderen was het de hele dag gezellig druk. Het startschot werd gegeven door Levi die een intensieve ochtendgymnastiek had voorbereid. Op de maat van de muziek deed iedereen fanatiek mee en werden de heupen los gegooid.

  Na de ochtendgymnastiek staat er levend ganzenbord op het programma. Op het grasveld is een enorm ganzenbord met maar liefst honderd nummers neergelegd. De kinderen werden in groepjes opgedeeld en moesten vele kleine opdrachten doen om zo door het ganzenbord heen te komen. Hierbij zijn er onder andere vliegtuigjes gevouwen, zandtekeningen gemaakt, piramides gebouwd van manden en prachtige tekeningen gemaakt van de leiding. Uiteindelijk was de groep van Lisa met daarin Dylan, Lotte, Cas, Lizzy, Lana en Jelle als eerste bij de 100 en zij wonnen de prijs.

  Hierna was het tijd om te lunchen, want van al dat rond rennen had iedereen een knorrende maag gekregen. De broodjes smaakten goed, waarna er even tijd was om op het veld te spelen terwijl de leiding de knutselactiviteit voorbereidde. Dit jaar heeft iedereen een vlaggetje versierd voor De Vinken. Wij gaan al deze vlaggetjes lamineren en aan elkaar maken tot één grote slinger. Dan kan deze op wedstrijddagen worden opgehangen om alle teams aan te moedigen. Tijdens het maken werd er fanatiek gestempeld, geknipt, geplakt en gekleurd waarbij de mooiste creaties ontstonden. Ben je benieuwd naar deze vlaggen? Kom dan aankomend seizoen gezellig kijken!

  De middag begint alweer op zijn eind te lopen en er is nog maar tijd voor één activiteit. Veel kinderen hadden al zo hun vermoedens over “dat spel waarbij je mensen moet zoeken”. Ze kregen hun gelijk want het was inderdaad een vossenjacht. Het thema van dit jaar was de fruitschaal; overal op het terrein zaten de fruitstukken verstopt. De kinderen moesten aan de hand van hints achterhalen naar wie ze moesten zoeken. Dit was zo makkelijk nog niet, want welk fruit heeft allemaal pukkeltjes op zijn gezicht? En welk fruit vind je altijd met z’n tweeën? Eenmaal aangekomen bij de vos werd een spel gespeeld om zo een nieuwe hint en letters te verdienen. Alle letters samen vormden het winnende woord FRUITSALADE.

  En toen…. Was het tijd voor patatjes, en een lekkere snack. Hier hadden we ons al de hele dag op verheugd en er werd lekker gesmuld. Afsluitend kreeg iedereen nog een lekker ijsje en was het helaas weer tijd om naar huis te gaan.

  Namens de leiding willen we alle kinderen bedanken voor een super leuke dag en natuurlijk hopen we jullie volgend jaar weer terug te zien op minikamp.

  Foto’s van de Vinkendag zijn hier onder te zien of via deze link