• Vinken selectie wint tweeluik tegen Reeuwijk

14 jun 2022
  • Onder het genot van een mooi zomerzonnetje speelde de selectie van De Vinken afgelopen zaterdag een tweeluik tegen de selectie van Reeuwijk. Voor zowel De Vinken 2 als De Vinken 1 was het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Met twee keer winst werd het een succesvolle middag voor De Vinken.

Het voorprogramma was voor De Vinken 2, dat speelde voor versteviging van de positie in de middenmoot. Een mooie inleidende wedstrijd, die met 15-10 werd gewonnen. Daarmee bezet het 2e nu de 5e plek.

Daarna was het veld voor De Vinken 1 en Reeuwijk 1. Beide ploegen zijn verwikkeld in een soort stoelendans op de ranglijst. Het verschil tussen de nummer 2 t/m de nummer 6 is nog altijd minimaal. De hoofdmacht moest het doen zonder vaste kracht Rutger, die wegens ziekte niet kon spelen. In de verdediging startte daarom Finn in de basis, samen met Jerom, Mariska en Fenne. Jelle, Levi, Dorien en Eva vormden de aanval. Voor Mariska en Dorien stond de wedstrijd al een beetje in het teken van het naderende afscheid. Beide dames stoppen na dit seizoen en speelden hun laatste thuiswedstrijd.

Snelle marge voor De Vinken

Eva opende in de 2e minuut de score met een schot vanachter de korf. De 1-1 volgde snel. Na een gemiste strafworp van Reeuwijk kwam De Vinkenaanval op stoom. Mariska gaf haar laatste thuiswedstrijd extra glans met een 2 prachtige afstandsschoten vanaf praktisch dezelfde plek. Na een fraaie vrije bal van Dorien en een schot van Levi was Mariska voor de derde keer trefzeker vanaf ‘haar’ plek. Daarmee liep De Vinken uit naar 6-1. Pas daarna deed Reeuwijk via een strafworp iets terug. De Vinkenaanval bleef prima draaien. Reeuwijk probeerde verdedigend het spel wel te forceren, waarbij met name Eva het een aantal keer fysiek flink moest ontgelden. Dat leverde uiteindelijk een verdiende strafworp op. Bij een comfortabele ruststand van 13-6 zocht De Vinken de kleedkamer op.
    Doelpunten een Vinkenzijde kwamen nog van Dorien (Strafworp), Eva (2x), Jerom, Mariska, Levi en Jelle.

Mariska en Dorien geven afscheid glans

De opgebouwde marge zorgde voor rust in De Vinkenformatie, die vrij eenvoudig het eigen spel kon blijven spelen. De tweede helft liet qua scoreverloop een vergelijkbaar beeld zien als de eerste helft. Halverwege was de marge zelfs opgelopen tot 10 punten. In de laatste fase kwam Reeuwijk met een aantal mooie goals nog wel iets terug, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar.

Halverwege de 2e helft werd Finn, die er al een wedstrijd in het 2e op had zitten, vervangen door Gideon. Aan de dameskant kwam Deena in het veld voor Fenne. Bij een stand van 24-15 en met nog 5 minuten op de klok, nam het thuispubliek onder luid applaus afscheid van Mariska en Dorien. Het duo verliet het veld met een bos bloemen en met allebei 4 mooie doelpunten op zak. Zoë en Iris speelden de wedstrijd uit, die eindigde in 25-18.
    Overige doelpunten in de tweede helft kwamen van: Finn, Dorien, Jelle, Fenne (strafworp), Levi (3x), Gideon, Eva, Jerom (strafworp)

De stand

Met deze overwinning stijgt De Vinken naar de 4e plek. Volgende week staat het slotstuk op het programma, uit tegen onze buren in Mijdrecht. Omhoog kijken kan nog, de nummer 2 en 3 spelen volgende week ook tegen elkaar. Maar voor Atlantis geldt hetzelfde, de ploeg staat slechts 1 punt achter op De Vinken. Extra aanmoediging kan dan ook geen kwaad, het is tenslotte om de hoek! Atlantis – De Vinken start om 15.30. Aansluitend wordt het seizoen met en een hapje en een drankje afgesloten in onze eigen Vinkenkantine.