• Vinken B1 wint korfbalkraker tegen medekoploper

25 sep 2022
  • Zaterdag 24 september speelde het “De Bron” Vinken B1 team de thuiswedstrijd tegen medekoploper Synergo uit Utrecht. Beide ploegen hadden 3 punten gehaald uit de eerst 2 wedstrijden en dus ging de strijd om de eerst plek in de poule. Op het natte veld waren het Dylan, Zianna, Lotte en Meru die in de aanval begonnen en de verdediging werd gevormd door Sem, Ilse, Maggie en Kate. Nikkie begint op de bank.

Iets na 11 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Hoewel het zeker 10 minuten duurt
    voordat de eerste goal valt is het Synergo die het initiatief pakt. Het Vinkenteam moet erg wennen aan de
    natte omstandigheden. Via de 0-1 van Synergo en de gelijkmaker gemaakt door Lotte door één van haar
    fameuze doorloopbalacties, is het toch Synergo dat halverwege de eerste helft op een 2-4 voorsprong staat.
    Door een aantal tactische aanwijzingen van de coaches Jurriën en Deena lukt het de Vinken om de wedstrijd te kantelen. Door onder andere de druk op de ballijnen te verhogen lukt het om veel vaker de bal te
    onderscheppen. De natte bal die de tegenstander niet klemvast heeft is steeds voor de Vinken en daarmee
    hebben ze veel meer balbezit een langere aanvallen. Verdedigend wordt uitgevoerd wat is opgedragen en
    daarmee lukt het Synergo moeilijk om tot goede kansen te komen. Via goals van Ilse, Maggie en Zianna is het na 30 minuten 8-6 voor de Vinken en gaat het team met een goed gevoel de rust in.

In de rust wordt door beide coaches benadrukt dat de wedstrijd nog niet is gestreden, maar dat er wel erg
    goed wordt gespeeld. Als het lukt dit de 2 e helft vast te houden maken ze goede kans te wedstrijd te winnen.

De eerst 5 minuten van de 2e helft lukt dit ook aardig, maar daarna is het toch weer Synergo dat van zich af bijt en de score weet om te buigen naar een 9-10 achterstand voor de Vinken. Door Nikkie in te brengen en de manier van spelen iets aan te passen, is het De Vinken die in de laatste 10 minuten van de wedstrijd laat zien dat de punten in Vinkeveen zullen blijven. Het zijn Nikkie (1x) en Kate (2x) die de stand ombuigen naar een 12-10 voorsprong met nog 3 minuten te spelen. De wedstrijd kan nu rustig uitgespeeld worden. Toch weet Synergo nog een goal te maken, waarna een zenuwslopende laatste minuut in gaat.

Zowel De Vinken als Synergo krijgen nog een paar kleine kansen die allen doel missen en dus is het de Vinken die als winnaar het veld afstapt, na een geweldige wedstrijd die eindigt in een 12-11 overwinning. De goals zijn gemaakt door Lotte (2x), Ilse (3x), Maggie (3x), Zianna (1x), Nikkie (1x) en Kate (2x). Zaterdag 1 oktober speelt De Vinken haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen de nieuwe nummer 2 DOS uit Westbroek. De wedstrijd begint om 14.00.