• Vinken 1 trekt aan het langste eind in eerste thuiswedstrijd

  21 mei 2023
 • We zijn inmiddels beginnen aan het tweede deel van de, de beslissingen gaan dus binnenkort vallen. In de 2e klasse wordt het dit jaar heel spannend omdat er veel ploegen kunnen promoveren. De Vinken staat er redelijk goed voor maar er moest in de eerste thuiswedstrijd wel gewonnen worden van het Eindhovense PSV. Dat lukte maar … wel met moeite.

  Korfbalweer. Zonnig en een lekkere bries over het veld. PSV, voor ons een onbekende ploeg uit het verre Eindhoven. Ze staan op de zevende plaats in de competitie dus er was maar een doel deze middag: winnen!

  In de eerste aanval begonnen Gideon, Eva, Jerom en Iris en in de eerste verdediging Jelle, Levi, Zoë en Deena. De start was goed. De eerste aanval speelde haar bekende spel, Eva en Jerom in de punt, Gideon als de rots in de branding onder de korf en Iris voor alle afvallende ballen en korte kansen.

  Binnen een minuut was het raak, Eva scoorde via een afstandsschot. Het tweede en derde doelpunt kwamen ook vrij vlot, via Jelle en Iris stonden we al vrij vlot met 3-0 voor.

  Echter al vanaf dat moment kwam er zand in de Vinkeveense motor. Er kon veel herhaald worden in de aanval maar het scoringspercentage was niet best. We konden de voorsprong vasthouden maar het was zeer moeizaam. Na een kleine twintig minuten spelen stond er een dubbel 7 op het scorebord. Aan Vinkenkant waren er nog scores van Levi en Zoë bijgekomen, maar noteerden we ook gemiste strafworpen.

  De laatste fase voor de rust was weer iets beter en op slag van rust gingen we naar de thee met een 11-9 voorsprong.

  Aan het begin de van de tweede helft noteer ik “opnieuw veel kansen, maar veel raakt zelfs de gele korf niet”. De heren van PSV schieten zo af en toe met scherp. Na twintig minuten spelen in de tweede helft komen we niet verder dan dubbel 12 op het bord.

  De slotfase wordt dan nog erg spannend. De eerste aanval is weer aan de beurt. Er ontstaat dan toch nog wat passie en scherpte. Allereerst komt Gideon los van zijn tegenstander en legt de bal onberispelijk van afstand in de mand. Ook Eva kan laten zien waar ze goed in is, van afstand scoren, het is dan 14-12. We slaan nog een groter gat doordat Levi een doorloopbal scoort en aan het einde gooit Gideon de deur op slot. Na goed reboundend werk weet hij zijn tegenstander uit te blokken en via een prachtig doelpunt vanonder de korf zet hij met nog 1,5 minuut te spelen de eindstand op 16-14.

  Scores De Vinken: Gideon 3x, Levi 6x, Jelle 1x, Eva 2x, Zoë 1x, Iris 1x, Jerom 1x, NN 1x

  Foto's: Bert Lommers