• Vierde strijdend ten onder

  11 okt 2020
 • De Vinken 4 verloor verleden week machteloos. De vele invallers konden niet verhinderen dat dit teleurstellende resultaat behaald worden. Reeuwijk 4 was trefzekerder.
  Zaterdag was er een kans op revanche: wij zijn de koploper en DOC 2 (runner up) kwam op bezoek in Vinkeveen. Het lijkt erop dat onze tegenstanders tegenwoordig onze verslagen, om zo de sterke punten te herkennen van dit Vinkenteam... Dat is toch wel een compliment voor ons! Maar dat resulteerde wel in een sterkte analyse bij de tegenstander en dat kan soms nadelig uitpakken voor ons.

  Vandaag DOC 2: onze invallers zijn Ditte, Bente, Thera en Peter Koeleman. Met deze ook wel vaste invallers/sters zijn we super blij. De tegenstander kwam vandaag met een flinke selectie naar het Vinkenveld. Hier bleek ook hun eerste team bij te zitten.

  Onze eerste aanval was gelijk doeltreffend: een onehander van Peter Koeleman ging door de korf: 1-0. Het was duidelijk te zien dat de heer van aanvoerder Johan geen vaste deelnemer is van DOC 2. Toch kwamen we weer op voorsprong door een doorloopbal van Demi, na aangeven van Johan, 2-1. Langzaam nam DOC 2 het initiatief over in de wedstrijd wat resulteerde in een 2-5 tussenstand.

  Het werd af en toe erg onvriendelijk aan herenkant, ook door overtredingen tegen onze Vinkendames. Bewust een blok zetten... Toch knokten we ons de wedstrijd weer in: afstandsschoten van Peter en Frans en de aansluiting was daar: 4-5. Maar ook DOC bleef trefzeker en het liep weer uit naar 4-7.
  We bleven strijden en Jet schoot mooi raak, 5-7 en even later ook Peter, 6-7.
  Het spel bleef hard en aan Bussumse zijde werd alles uit de kast getrokken om te kunnen winnen. Aanvoerder Johan schoot raak, 7-8. Johan was vandaag weer super belangrijk en ging vol in de strijd. Ik denk dat de scheids niet alles kon zien, dat was ook erg lastig.
  Onder de korf werd alles uit de kast getrokken om het de Vinkenheren het onmogelijk te maken. Het rustakkoord werd bereikt door Bente die twee maal mocht aanleggen voor een strafworp, 8-9.

  Na de rust kwam het volledige eerste team van DOC het veld in. Het fysieke optreden ging nu in beide vakken en ... ze trainen ze ook twee keer in de week.
  Na rust scoorden Frans en Demi mooie afstandsschoten en zo werd het 10-10.
  Er werden agressieve duels uitgevochten onder de korf en na ingrijpen van de scheids wonnen de Vinkenheren wat makkelijker de duels onder de korf.
  Maar: DOC liep uit naar 10-15.

  Invallers bedankt !!!!!!