• KV De Vinken biedt meer dan korfbal alleen

  De geschiedenis
  Korfbalvereniging De Vinken is opgericht op 14 januari 1961. De vereniging werd al snel een begrip in Vinkeveen en stond bekend als een zeer actieve vereniging. In de hoogtijdagen (1983) had De Vinken zo´n 300 leden. Nu ligt dat aantal rond de 180.

  Vlag
  Vlag

  Actief is de vereniging nog steeds. Van stilzitten houden we niet. Daarom organiseren we van alles voor onze leden: van een Disneydag voor onze jongste leden tot een culinaire verrassingstocht of een echte Vinken-idols voor de senioren en/of de jeugd. Korfballen is op zich al leuk, maar dit maakt het allemaal nog gezelliger.

  Clubhuis
  In het voor- en najaar spelen we onze thuiswedstrijden op de velden van Sportpark "De Molmhoek". Daar staat ook de trots van onze vereniging: het oergezellige clubhuis "Op het Vinkennest". Grotendeels door eigen leden gebouwd. Met discohoek, open haard en een gezellig terras, van waar je de wedstrijden goed kunt bekijken.

  In de winter spelen en trainen we in de Boei aan de Kerklaan. Vooral de thuiswedstrijden van het vlaggenschip worden druk bezocht, niet in de minste plaats door de enthousiaste "pupillenteams van de week".

  Niveau
  Het vlaggenschip van De Vinken speelt op redelijk hoog niveau: de derde klasse. We streven er naar om ons op dit niveau te handhaven en in de toekomst hopen we nog hoger te gaan spelen. Dat geldt niet alleen voor het eerste team maar eigenlijk voor alle teams.

  De begeleiding
  Elk team heeft één of meerdere trainers/trainsters. Dat zijn vaak spelers en speelsters uit de hogere teams. Deze zijn vaak ook de leider of coach van het team. Zo heeft ieder team minimaal één leider. Dit vinden wij erg belangrijk. Aan de ouders wordt gevraagd om af en toe te rijden. Vanzelfsprekend hopen we ook dat de ouders, vooral bij thuiswedstrijden, bij hun kind komen kijken. Dat is vaak een goede stimulans voor zowel het kind als voor de ouders.

  De club
  Zoals elke vereniging draait de club op haar vrijwilligers. De Vinken kent tal van commissies die zich allemaal inzetten om het zo plezierig mogelijk bij De Vinken te maken. Aan het "hoofd" van de club staat het bestuur. Elk bestuurslid heeft de verantwoording voor een stukje verenigingswerk.

  Samen spelen is samenspelen
  Een groot voordeel van het korfbalspel is het samenspelen. Kinderen leren rekening te houden met elkaar. Verder is het feit dat korfbal een gemengde sport is, dus voor jongens en meisjes, een zeer goede zaak.

  bbw

  Meer dan alleen korfballen
  Voor veel Vinkeveners is De Vinken een bekende gezellige vereniging. Dat komt door de evenementen die we naast het korfbal organiseren. Voor leden, maar ook voor niet-leden. Pupillenweken, jeugdkampen, schoolkorfbaltoernooien, spelinstuiven, sportweken, stratentoernooien, toneelavonden, rommelmarkten. Al deze evenementen hebben we wel eens georganiseerd.

  Met de junioren en aspiranten gaan we elk jaar een week naar een kampeerboerderij. Dat is een happening waar veel van onze jeugdleden maanden/weken naar uit kijken.

  Voor de kangoeroes en pupillen organiseren we elke zomer een speelweek. Een week vol met trainingen en spelletjes. We doen dan bijvoorbeeld een vossenjacht en een speurtocht.

  Voor elke leeftijdsgroep (kangoeroes, pupillen, aspiranten, junioren en senioren / recreanten / niet-spelende leden) organiseren we zo´n vijf keer per jaar een gezellige avond. Iedere keer weer anders, maar altijd gezellig.

  Voor de kaartliefhebbers binnen en buiten de club is er daarnaast tien keer per jaar een kaartavond. Hoewel er wel een ranglijst bijgehouden wordt, gaat het om het spel en niet zozeer om de knikkers, zoals dat zo mooi heet.

  Zowel prestatief als recreatief
  Blijft er dan nog tijd over om te korfballen zult u denken. Natuurlijk, want onze doelstelling is een vereniging te zijn waar de mogelijkheid bestaat om zowel prestatief op een hoog niveau als recreatief de korfbalsport te beoefenen.

  We zien je graag op het korfbalveld
  We hopen je het een en ander duidelijk gemaakt te hebben over onze vereniging. We zien je graag een keer op een training (de trainingstijden kun je elders op deze website vinden), een feestavond of gewoon eens langs de lijn. Om de sfeer te proeven.

  Voor jong en oud
  Al vanaf 4 jaar kun je terecht bij De Vinken. Je wordt dan kangoeroe. De kangoeroes trainen één keer in de week. Dit houdt in dat zij op een zeer speelse wijze kennismaken met o.a. de korf en de bal. Zij spelen nog geen korfbal en dus ook geen wedstrijden. Een paar keer per jaar zijn er speciale kangoeroefeestjes.

  kids

  Omstreeks hun zevende verjaardag gaan de kinderen echt korfballen. Ze zijn dan pupil. De pupillen spelen hun wedstrijden in Vinkeveen en bij verenigingen in de buurt. Een korfbalteam bestaat uit 4 of 8 kinderen. De wedstrijdjes duren 2x20 minuten. Al snel blijkt dat korfballen helemaal niet zo moeilijk is.

  Ben je 11 jaar, dan ga je over naar de aspiranten. De teams bestaan dan in principe uit 4 jongens en 4 meisjes. Net als bij de pupillen wordt er gespeeld in twee vakken, waarbij in het ene vak wordt verdedigd en in het andere wordt aangevallen. En ook nu start de veldcompetitie in september; je speelt dan buiten. In november gaan we naar binnen. Tot begin april spelen en trainen we in de zaal van Sporthal De Boei. Daarna gaan we weer naar Sportpark "De Molmhoek", waar ons gezellige clubhuis staat. Zo speel je zo´n 30 wedstrijden per jaar. De meeste aspiranten trainen minimaal één keer in de week, sommige twee keer.

  Tussen de 15 en de 19 ben je junior, daarna ben je senior. Bij de junioren en senioren wordt er niet meer ingedeeld op leeftijd, maar op niveau. De A1 (het hoogste juniorenteam) en het eerste en tweede seniorenteam trainen twee keer in de week. De lagere teams één keer.

  Korfbal en gezelligheid gaat steeds meer hand in hand. Naast de senioren hebben we ook nog een groep recreanten. Ook zij trainen één keer in de week. Af en toe wordt er een wedstrijd of een gezellig toernooitje gespeeld.

  Tot slot heeft De Vinken ook nog een groep niet-spelende leden, vaak oud-leden. Deze willen graag verbonden blijven aan de club waar ze zoveel mooie herinneringen aan hebben.

  Zo zie je, korfbal is er voor iedereen, van jong tot oud.

  Meer informatie
  Heb je nog vragen of wil je graag meer weten? Neem dan contact op met één van onderstaande personen:
  Kelvin Hoogeboom (voorzitter) 06 125662864
  Ronald Mul (secretaris) 06 38771619
  Pauline Koedijk (ledenadministratie) 0297 262617
  Annick Stokhof (jeugdzaken) jeugdzaken@devinken.nl