• KV De Vinken ... meer dan alleen korfbal!

  De geschiedenis
  Korfbalvereniging De Vinken is opgericht op 14 januari 1961. De vereniging werd al snel een begrip in Vinkeveen en stond al snel bekend als een zeer actieve vereniging. In de hoogtijdagen (1983) had De Vinken zo´n 300 leden. Nu ligt dat aantal rond de 180.

  Vlag
  Vlag

  Actief is de vereniging nog steeds. Van stilzitten houden we niet. Daarom organiseren we van alles voor onze leden: van een Disneydag voor onze jongste leden tot een culinaire verrassingstocht of een echte Vinken-idols voor de senioren en/of de jeugd. Korfballen is op zich al leuk, maar dit maakt het allemaal nog gezelliger.

  Clubhuis
  In het voor- en najaar spelen we onze thuiswedstrijden op de velden van Sportpark "De Molmhoek". Daar staat ook de trots van onze vereniging: het oergezellige clubhuis "Op het Vinkennest". Grotendeels door eigen leden gebouwd. Met discohoek, open haard en een gezellig terras, van waar je de wedstrijden goed kunt bekijken.

  In de winter spelen en trainen we in de Boei aan de Kerklaan. Vooral de thuiswedstrijden van het vlaggenschip worden druk bezocht, niet in de minste plaats door de enthousiaste "pupillenteams van de week".

  Niveau
  Het vlaggenschip van De Vinken speelt op redelijk hoog niveau: de derde klasse. We streven er naar om ons op dit niveau te handhaven en in de toekomst hopen we nog hoger te gaan spelen. Dat geldt niet alleen voor het eerste team maar eigenlijk voor alle teams.

  De begeleiding
  Elk team heeft één of meerdere trainers/trainsters. Dat zijn vaak spelers en speelsters uit de hogere teams. Deze zijn vaak ook de leider of coach van het team. Zo heeft ieder team minimaal één leider. Dit vinden wij erg belangrijk. Aan de ouders wordt gevraagd om af en toe te rijden. Vanzelfsprekend hopen we ook dat de ouders, vooral bij thuiswedstrijden, bij hun kind komen kijken. Dat is vaak een goede stimulans voor zowel het kind als voor de ouders.

  De club
  Zoals elke vereniging draait de club op haar vrijwilligers. De Vinken kent tal van commissies die zich allemaal inzetten om het zo plezierig mogelijk bij De Vinken te maken. Aan het "hoofd" van de club staat het bestuur. Elk bestuurslid heeft de verantwoording voor een stukje verenigingswerk. In de rijke historie van De Vinken zijn diverse leden gedecoreerd voor hun bijzondere bijdragen aan onze club. Het overzicht is hier te vinden.

  Samen spelen is samenspelen
  Een groot voordeel van het korfbalspel is het samenspelen. Kinderen leren rekening te houden met elkaar. Verder is het feit dat korfbal een gemengde sport is, dus voor jongens en meisjes, een zeer goede zaak.

  bbw

  Meer dan alleen korfballen
  Voor veel Vinkeveners is De Vinken een bekende gezellige vereniging. Dat komt door de evenementen die we naast het korfbal organiseren. Voor leden, maar ook voor niet-leden. Pupillenweken, jeugdkampen, schoolkorfbaltoernooien, spelinstuiven, sportweken, stratentoernooien, toneelavonden, rommelmarkten. Al deze evenementen hebben we wel eens georganiseerd.

  Met de junioren en aspiranten gaan we elk jaar een week naar een kampeerboerderij. Dat is een happening waar veel van onze jeugdleden maanden/weken naar uit kijken.

  Voor de kangoeroes en pupillen organiseren we elke zomer een speelweek. Een week vol met trainingen en spelletjes. We doen dan bijvoorbeeld een vossenjacht en een speurtocht.

  Voor elke leeftijdsgroep (kangoeroes, pupillen, aspiranten, junioren en senioren / recreanten / niet-spelende leden) organiseren we zo´n vijf keer per jaar een gezellige avond. Iedere keer weer anders, maar altijd gezellig.

  Voor de kaartliefhebbers binnen en buiten de club is er daarnaast tien keer per jaar een kaartavond. Hoewel er wel een ranglijst bijgehouden wordt, gaat het om het spel en niet zozeer om de knikkers, zoals dat zo mooi heet.

  Zowel prestatief als recreatief
  Blijft er dan nog tijd over om te korfballen zult u denken. Natuurlijk, want onze doelstelling is een vereniging te zijn waar de mogelijkheid bestaat om zowel prestatief op een hoog niveau als recreatief de korfbalsport te beoefenen.

  We zien je graag op het korfbalveld
  We hopen je het een en ander duidelijk gemaakt te hebben over onze vereniging. We zien je graag een keer op een training (de trainingstijden kun je elders op deze website vinden), een feestavond of gewoon eens langs de lijn. Om de sfeer te proeven.

  Meer informatie
  Heb je nog vragen of wil je graag meer weten? Kijk op onze contact pagina en neem eventueel contact op met ons