• KV De Vinken ... meer dan alleen korfbal!

  Korfbalvereniging De Vinken is opgericht op 14 januari 1961. De vereniging werd al snel een begrip in Vinkeveen, mede doordat er veel activiteiten werden georganiseerd. Actief is onze vereniging nog steeds, van stilzitten houden we niet en De Vinken is meer dan korfballen alleen!

  Het Vinkennest
  In het voor- en najaar spelen we onze thuiswedstrijden op de velden van Sportpark "De Molmhoek". Daar staat ook de trots van onze vereniging: het oergezellige clubhuis "het Vinkennest". Grotendeels door eigen leden gebouwd en in de loop der jaren flink gemoderniseerd.
  In de wintermaanden wordt de korfbalcompetitie indoor gespeeld. We spelen en trainen dan in sporthal De Boei in Vinkeveen.

  Niveau
  Spelplezier staat natuurlijk altijd voorop, maar sportief streven we ook doelen na. Het vlaggenschip van De Vinken promoveerde afgelopen seizoen zowel in de zaal als op het veld naar de eerste klasse. De doelstelling is om ons op dit niveau te handhaven.

  De begeleiding
  Elk team heeft één of meerdere trainers/trainsters. Dat zijn vaak spelers en speelsters uit de hogere teams. Deze zijn meestal ook de coach van het team. Zo heeft ieder team minimaal één leider. Dat vinden wij erg belangrijk. Aan de ouders wordt gevraagd om af en toe te rijden. Vanzelfsprekend hopen we ook dat de ouders, vooral bij thuiswedstrijden, bij hun kind komen kijken. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor de binding van ouders/verzorgers met onze club.

  De club
  Zoals elke vereniging draait de club op haar vrijwilligers. De Vinken kent tal van commissies die zich allemaal inzetten om het zo plezierig mogelijk bij De Vinken te maken. Aan het "hoofd" van de club staat het bestuur. Elk bestuurslid heeft de verantwoording voor een stukje verenigingswerk. In de rijke historie van De Vinken zijn diverse leden gedecoreerd voor hun bijzondere bijdragen aan onze club. Het overzicht vind je hier.

  De betrokkenheid van zowel leden als ouders vinden we erg belangrijk. De Vinken zijn we samen. We motiveren en enthousiasmeren onze leden en ouders van onze jeugdleden dan ook om een steentje bij te dragen. Bijvoorbeeld door een keertje achter de bar te staan, te helpen bij een activiteit of door op een andere manier je eigen talent in te zetten. 

  Samen spelen is samenspelen
  Een groot voordeel van het korfbalspel is het samenspelen. Kinderen leren rekening te houden met elkaar. Daarnaast is korfbal een gemengde sport is, dat geeft onze sport een uniek karakter.

  Meer dan alleen korfballen
  Voor veel Vinkeveners is De Vinken een bekende gezellige vereniging. Dat komt door de evenementen die we naast het korfbal organiseren. Voor leden, maar ook voor niet-leden. We organiseren dan ook van alles: kampen, schoolkorfbaltoernooien, jeugd clinics, pubquizen, proeverijen en feestavonden voor alle leeftijden. Voor leden, maar ook voor niet-leden. Daarnaast ontplooien we graag nieuwe initiatieven. Zo zijn we een aantal jaar geleden gestart met een training voor peuters en wat dacht je van ons prachtige beachveld! Korfballen is op zich al leuk, maar dit maakt het allemaal nog gezelliger.

  Voor elke leeftijdsgroep (kangoeroes, pupillen, aspiranten, junioren en senioren / recreanten / niet-spelende leden) organiseren we zo´n vijf keer per jaar een gezellige avond. Iedere keer weer anders, maar altijd gezellig. Met de junioren en aspiranten gaan we elk jaar een week op kamp. OOTBOL (One Of The Better Things Of Life) is een begrip geworden, een happening waar veel van onze jeugdleden al maanden naar uit kijken.

  Zowel prestatief als recreatief
  Blijft er dan nog tijd over om te korfballen? Natuurlijk! Onze doelstelling is een vereniging te zijn waar de mogelijkheid bestaat om zowel prestatief op een hoog niveau als recreatief de korfbalsport te beoefenen.

  We zien je graag op het korfbalveld
  Kom een keer kijken om de sfeer te proeven! We zien je graag een keer op een training (de actuele trainingstijden vind je hier), een feestavond of gewoon eens langs de lijn.

  Meer informatie
  Heb je nog vragen of wil je graag meer weten? Neem contact met ons op.