Korfbalvereniging
De Vinken

Valk wint pubquiz Vinkeveld


Valk wint pubquiz Vinkeveld
Valk wint pubquiz Vinkeveld
Onlangs genoot een tiental teams van buurtbewoners uit de nieuwe woonwijk Vinkeveld in Vinkeveen in het clubgebouw korfbalvereniging De Vinken van een speciaal voor hun georganiseerde pubquiz.

Begin juni is een speciaal ontworpen flyer huis-aan-huis in de nieuwe wijk verspreid. Al snel druppelden de aanmeldingen binnen, zodat uiteindelijk tien groepen buurtbewoners op de kennisquiz afkwamen.
De avond stond in het teken van méér onderlinge binding in de pas gebouwde woongemeenschap. Veel bewoners in de woonwijk zijn in Vinkeveen geboren of getogen, maar ook nieuwe bewoners zochten een rustig dorp in de nabijheid van de grote steden. Voor ons als korfbalvereniging een uitgelezen moment om de club onder de aandacht te brengen bij de nieuwe bewoners en zo de sfeer te laten proeven van het gezellige verenigingsleven.

Onder leiding van vaste quizpresentator Thomas Bogaard werden lastige vragen afgewisseld met de nodige ‘weggevertjes’. Ook kregen de kandidaten een aantal muziekfragmenten te horen.
Tussen de vragen door zijn de aanwezigen getrakteerd op een spreekbeurt van een jeugdig Vinkenlid. De wijk kreeg de korfbalspelregels uitgelegd, ondersteund met flitsende beelden van een Korfballeague-wedstrijd. Als afsluiting toonde de organisatie een korte film met fragmenten van een korfbalkampweek, als extra bewijs dat we meer activiteiten organiseren dan enkel leuke korfbaltrainingen en het spelen van spannende competitiewedstrijden.

Met maar liefst 86 punten werd het team ‘De Valkeniers’ uit de straat Valk de winnaar van de avond. De deelnemers hadden hierdoor een goedkope avond, aangezien de genuttigde drankjes niet afgerekend hoefden te worden. De poedelprijs ging naar het team ‘Rainbowwarriors’ uit de straat Regenboog. Zij kregen een gevulde Vinkenmok om het verlies enigszins te verzachten.

Na afloop van de quiz was er nog gelegenheid om nader kennis te maken met buurtbewoners, alsook met de aanwezige Vinkenleden. We kijken terug op een geslaagde avond, waarbij we ons opnieuw als een maatschappelijk betrokken vereniging hebben laten zien. De wervingscommissie en pubquizcommissie broeden al op een mogelijk vervolg.


14-07-2019   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors