Korfbalvereniging
De Vinken

Tweede pakt belangrijke punten


Tweede pakt belangrijke punten
Tweede pakt belangrijke punten
Op 19 oktober stond De Vinken 2 op eigen terrein, de Molmhoek, tegen de gedeelde nummer 1 Paal Centraal 2. Paal Centraal is een studentenvereniging uit Delft.

We beginnen in de aanval met Romy Bras, Roosmarijn Mooij, Finn Kroon en Pascal Hoogeboom. In de verdediging starten Femke Vousten, Emese Kroon, Mark de Haan en Dylan Bras. Op de bank nemen plaats: Iris den Boer, Robin Troost en Tom Vis, allemaal afkomstig uit de junioren A1.

Het begin van de wedstrijd gaat heerlijk gelijk op. Beide ploegen vechten voor elk duel en willen allebei lekker een potje korfballen. De duels zijn niet echt fysiek en het komt aan op wie is het scherpst vandaag. Paal Centraal begint met de openingstreffer, waarop Pascal door middel van een afstandsschot antwoord gaf. Daarna kwamen we nog twee keer achter voordat de eerste voorsprong werd behaald. Dit gebeurde via een strafworp van Mark, een afstandsschot van Roosmarijn en een doorloopbal van opnieuw Mark. Het stond ondertussen 4-3, maar Paal Centraal gaf zich zeker niet gewonnen, ze kwamen wederom voor 4-5.
Het was zaak voor De Vinken om de rug te rechten. Het was Pascal, die met een doorloopbal de stand gelijk trok, daarna nam het andere vak het harde werk van ons tweede goed over. Door met scherp te schieten wordt het eerste gaatje van twee doelpunten gemaakt. Er worden twee afstandsschoten gemaakt, één van Femke en één van Dylan. Paal Centraal doet nog iets terug, maar door een afstandsschot van Roosmarijn en een doorloopbal van Emese gaat het tweede met een tevreden gevoel en een 9-7 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Na een lekkere bak thee of limonade komt De Vinken 2 weer scherp het veld op. In de rust is Robin Troost erin gekomen voor Finn Kroon (die moest nog bij 1 spelen).

Na afstandsschoten van Romy, Mark en Femke doet Paal Centraal nog een poging om bij te blijven. Bij een stand van 12-10 is het wederom de beurt aan De Vinken om klasse te tonen. Door middel van een wegtrekbal en een afstandsschot van Mark, een afstandsschot van Pascal en een afstandsschot van Robin is het verschil naar zes getild, 16-10. Ondertussen zijn junioren Iris en Tom in het veld gebracht en is Femke naar het andere vak gewisseld. De wedstrijd is dan nog niet over. De Vinken verslapt iets in het verdedigende werk, maar het is voor Paal Centraal niet genoeg. De scheidsrechter fluit voor het eindsignaal en de wedstrijd wordt met 16-13 gewonnen van toen nog de medekoploper.

Wist je dat…?
- De scores van vandaag kwamen van Mark 5x, Pascal 3x, Roos en Femke 2x, Dylan, Romy, Emese en Robin 1x
- Het tweede nu twee punten los staat, op de eerste positie, en hierbij uit 7 wedstrijden alle punten (14 punten) heeft weten te bemachtigen
- Zowel Paal Centraal als De Vinken in de eerste 7 wedstrijden evenveel gescoord hebben (110x)
- Zaterdag 26 okt De Vinken 2 mag aantreden tegen nummer 3, Dijkvogels in Maasdijk.
- Het verslag iets later kwam omdat Pascal geen tijd had in zijn storingsdienst, om dit tussendoor te doen...


24-10-2019   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors