• Tweede begint zijn draai te vinden

  15 dec 2019
 • Waar ons eerste in Maasdijk zijn meerdere moest erkennen in Dijkvogels 1 (13-9 verlies), was ons tweede een stuk trefzekerder. Ook Dijkvogels 2 scoorde 13 maal, maar onze reserves deden het qua score drie keer beter dan 1: 13-27!!

  Na een fantastisch eerste helft van het veldseizoen begon de zaalcompetitie iets moeizamer. In de eerste wedstrijd werd er met 18-27 verloren van Fiducia. De wedstrijd daarop werd er overtuigend gewonnen van Huizen met 12-18. Daarna wachtte op papier een zware wedstrijd tegen OVVO/De Kroon. Dit resulteerde in een 18-18 gelijkspel. De grote vraag van het tweede was, wordt er nog meer gescoord dan 18 keer in een wedstrijd of wordt dit minder.

  Op 14 december treedt De Vinken 2 opnieuw aan tegen Dijkvogels. In de veldcompetitie komen wij deze tegenstander ook tegen. Het geluk bracht ons dat dit al de derde ontmoeting is tussen beide ploegen. Op het veld werd er al twee maal van Dijkvogels gewonnen met 10-16 en 15-10. Bij afwezigheid van een aantal dames Femke, Lisa en Lisette (die vandaag in het eerste invalt), Jelle die door is gestroomd naar het eerste en blessures van Eva, Angela en Arjan is het tweede flink uitgedund. Met toevoeging van Dorien (die weer na haar terugkeer van haar vakantie aan 2 is toegevoegd) en Masha treden we vandaag aan met in de aanval: Romy, Masha, Finn en Pascal. In de verdediging beginnen Dorien, Emese, Mark en Gideon. Reserves van vandaag zijn de junioren Tom en Iris.

  Al snel komt De Vinken 2 met 2-0 achter door twee afstandsschoten van Dijkvogels. Daarna was het Mark, die met twee keer dezelfde beweging kon scoren 2-2. Het andere vak nam het goede voorbeeld over en kwam door middel van twee doelpunten van afstand van Romy en Finn naar een 2-4 voorsprong. Nog ÊÊn keer deed Dijkvogels iets terug, voordat De Vinken een rush van maar liefst zeven doelpunten binnen vijftien minuten neerzette. De scores kwamen van Gideon 3x, Pascal 2x, Masha 1x en Finn 1x. Het belangrijke gat is geslagen: 3-11. Voor rust kon Dijkvogels nog twee keer scoren, maar wij ook; dit resulteerde in een 5-13 voorsprong, met doelpunten van Romy en Finn.

  In de rust is gezegd dat we ons rustig moesten houden en ons niet moesten gaan storen aan de arbitrage van deze wedstrijd. Ook moesten we vooral ons eigen spel spelen en voor elkaar blijven werken.

  In de tweede helft gaan we verder waar we gebleven waren. Met scores van Dorien (2x), een doorloopbal van Masha, een kansje van Emese en een afstandsschot van Finn staan we met nog 23 minuten te spelen op 7-18.
  Weer de 18. Nu hebben we alleen nog tijd zat om de score verder uit te bouwen. Ondertussen gelooft Dijkvogels het wel en zij gaan nog meer afstand houden. Dit wordt meerdere malen afgestraft door dit gretige tweede. Een doorloopbal van Dorien luidt onze negentiende score van deze wedstrijd in.

  Ondertussen staan de junioren erin. Tom komt erin voor Mark en Iris is er voor Dorien ingekomen, die later in het andere vak voor Masha is gewisseld. Met doelpunten van Emese 2x, Tom 1x en Finn 1x wordt de stand naar 8-23 getild. De vinken gaat nu iets minder verdedigen wat nog tot een laatste opleving van Dijkvogels leidt. Bij een stand van 12-23 is De Vinken dit ook weer zat en begint Emese wederom met een score. Ook Romy, Iris en Gideon scoren nog een keer en brengen de eindstand naar een 13-27.

  Wist je dat:
  - Iedere speler die vandaag meespeelde heeft gescoord: Finn 5x, Gideon en Emese 4x, Romy en Dorien 3x, Mark, Pascal en Masha 2x en allebei de junioren Tom en Iris 1x.
  - Met deze 27 doelpunten komt De Vinken 2 op een totaal van 81 doelpunten in 4 wedstrijden. Gemiddeld 20x per wedstrijd. Ook heeft de Vinken 2 70 tegendoelpunten, gemiddeld 17,5 per wedstrijd.
  - De volgende wedstrijd is een oefenwedstrijd tegen Sporting West 2 in Amsterdam. Deze wordt gespeeld op 4 januari 2020
  - De eerstvolgende competitiewedstrijd is thuis tegen Luno 2. Deze wordt op 11 januari 2020 gespeeld in de Boei om 14:10
  - De Vinken 2 staat met 5 punten op de 5de plaats in de competitie, 1 punt achter de nummer 2 OVVO/De Kroon, 3 Luno en 4 Fiducia en 3 punten achter koploper SDO/Blijwerkt die nog alles wisten te winnen.