• The final show: afscheid Gideon

  16 mrt 2024
 • AAN ALLE MOOIE DINGEN KOMT EEN EINDE
  Onze rebound-koning Gideon Leeflang neemt afscheid

  Sommige spelers zie je niet zo snel over het hoofd. Ze zijn dominant in het veld, ze verdedigen als tijgers, bij vrije ballen schieten ze altijd raak of… ze zijn gewoon aanwezig !!

  Gideon is zo’n speler, met zijn twee meter zie je hem niet zo snel over het hoofd.
  Hij staat in het veld en is zichtbaar. Hij staat onder de korf en brengt zijn tegenstander tot wanhoop.

  Als Gideon gaat staan dan wordt het voor zijn tegenstander heel lastig. Hij is lang en slim. Heeft overzicht over het spel en is dan een moeilijk te bespelen tegenstander. Als je naast hem staat als tegenstander dan kun je springen wat je wil, maar het blijft heel lastig. Telkens weer reikt zijn hand verder dan die van jou en kun je die geschoten ballen rond de korf net niet afvangen.

  Maar ook … soms heerlijke droge schoten vanaf de zijlijn. Het zijn er nooit veel, maar het zijn wel mooie punten. De prachtige lange passes over het gehele veld. De snelle ballen in de combinaties met Jerom of Levi. Daar kom je als korfballiefhebber toch voor naar het veld of de zaal. Het zijn soms maar 1 of 2 van dit soort acties in een wedstrijd maar ze zijn leuk om te zien. De bal gaat er dan net wel of net niet in. Het is soms gewaagd, maar altijd gericht op dat ene … het punt maken.

 • Toch is er nog meer te vertellen bij zijn afscheid. Gideon is ook wel een kind van de club. Op jonge leeftijd al door zijn vader bij De Vinken gebracht, waar hij alle jeugdelftallen doorliep. Al snel stroomde hij door naar de hoogste aspiranten en vervolgens via de junioren naar S2 en uiteindelijk naar de S1. Daar was hij heimelijk best trots op, want hij is nogal competitief ingesteld. Wil graag winnen. Het hoogtepunt was dan ook wel het kampioenschap vorig jaar in de zaal waarmee de promotie werd binnengehaald naar de 1e klasse.

  Ook heeft hij zijn steen bijgedragen in de sponsorcommissie, ging hij met cadeaus voor de sponsoren alle bedrijven in de omgeving langs. Als verkoper van de Vinkenagenda in Waverveen is hij uit te tekenen, hij deed het graag voor de club. Ook als scheidsrechter heeft hij zijn partij meegefloten. Werd het onrustig in het veld dan werd hij rustig en hield het overzicht.

  Alle Vinkenliefhebbers zeggen : “Gideon bedankt voor je inzet voor onze club”.

  Vinkenfan