• Stroeve herstart S1

  24 apr 2022
 • De herstart van de veldcompetitie leverde ons eerste afgelopen zaterdag weinig op. In een door de wind geregeerde wedstrijd boog ons Suiteteam voor het Linschotense Luno: 13-10 voor de thuisploeg.

  Het eerste was nog maar net bekomen van alle promotiewedstrijden in de vorige twee weekenden. Weliswaar werd hiermee ook in de zaal promotie afgedwongen naar de tweede klasse, maar behoud in de tweede klasse op het veld is nog even niet zeker. Juist deze wedstrijd tegen Luno was hierin cruciaal. De voorsprong op Linschoten is nu geslonken tot vijf punten.

  Dorien, Eva, Jelle en Levi gingen aanvallen. Mariska, Zoë, Jerom en Rutger startten in de verdediging. Tot ver in de eerste helft bleef ons vlaggenschip doelpuntloos. Pas na een kwartier, toen Luno al op 4-0 stond, mocht Levi twee stippen verzilveren. Rutger maakte 4-3 en Levi wat later 5-4, maar de ruststand was 6-4.

  Ook in de tweede helft kwam het niet lekker los. Wel knalde Jerom nog de 5-6 door het gele plastic, maar daarna mocht Luno weer uitlopen naar 5-9. Weer in de achtervolging dus. Mariska en Rutger zorgden voor 7-9 en na Luno’s tiende brachten Levi, Mariska en de in het veld gekomen Gideon de stand toch nog gelijk: 10-10. De laatste vijf minuten mocht de thuisploeg echter opnieuw afstand nemen. Met twee strafworpen trok Luno met 13-10 beide punten naar zich toe.

  Pas op 14 mei wordt de competitie voortgezet. Dan speelt het eerste thuis tegen het nog puntloze EKVA. De laatste vier wedstrijden vormen de ultieme uitdaging. Pas op 18 juni is de laatste wedstrijd tegen buur Atlantis; op 28 mei en 11 juni speelt S1 ook nog thuis.