Korfbalvereniging
De Vinken

Winst voor Pascal en Timo


Winst voor Pascal en Timo
Winst voor Pascal en Timo
Pascal Hoogeboom en Timo Jongerling sterkste schuttersduo bij K.V. De Vinken

Dit jaar werd voor de 39e keer het schutterstoernooi gehouden bij korfbalvereniging De Vinken. Zestien duo’s streden dit jaar om de schutterstitel 2019. Net als in 2013 en 2014 gingen Pascal Hoogeboom en Timo Jongerling er met de titel vandoor. Ook dit jaar bleek deze combinatie van De Vinken / Atlantis weer goed voor de eerste plaats.

Op maandagavond 17 juni genoten we van een mooie zomerse avond met weinig wind. Woensdag werd de schuttersavond geteisterd door fikse buien en onweer. Doordat het hele veld blank stond werd de laatste speelavond een week uitgesteld. Uit alle teams uit de competitie waren mensen vertegenwoordigd; waaronder bijvoorbeeld spelers uit de selectie, niet-spelende leden, oud-leden en leden van onze buurverenigingen Blauw Wit, OVVO en Atlantis.

Spelregels
Tijdens het schutterstoernooi moet ieder duo tegen ieder ander duo schutteren. Bij het schutteren wordt er over een afstand van zes meter tegen elkaar geschoten, waarbij doorloopballen niet zijn toegestaan. Een wedstrijd is afgelopen wanneer één van beide duo’s één keer tot de tien doelpunten is gekomen. Het duo dat begint, moet het andere duo nog een extra kans geven. Hierdoor zijn gelijke spelen ook mogelijk. Je bent het beste schuttersduo wanneer je de meeste wedstrijdpunten hebt behaald.

Competitie
Vorig jaar waren het de nestors Jaap Meulstee en Johan de Haan en Renske de Haan en Mar van Spengen die de veelal jongere andere duo’s versloegen. Dit jaar eindigde beide duo’s in de middenmoot. Na de eerste avond gingen er drie duo’s aan de leiding. Tot de laatste wedstrijd bleef het spannend wie er met de titel vandoor zou gaan.
Uiteindelijk bleek het gecombineerde verenigingsduo van De Vinken en Atlantis vertegenwoordigd door Pascal Hoogeboom en Timo Jongerling het sterkste duo. Zij gingen er voor de derde maal met de titel vandoor.

Opvallend
• Alle duo’s wisten de nodige wedstrijdpunten te behalen, zodat het voor alle posities op de ranglijst spannend bleef tot het einde.
• De grootste overwinning van 10-0 is niet voorgekomen. Dus elke wedstrijd wisten alle koppels te scoren.

Bedankjes
Bij deze willen wij de volgende mensen bedanken:
- Jerom en Anton voor het openen en sluiten van de kantine en het bemannen van de bar!
- Iedereen die geholpen heeft bij het opzetten en na afloop opruimen van de korven!
- Iedereen voor hun inzet en de gezellige avonden!

In ons najaarskrantje 'Op het Vinkentouw' van november a.s. plaatsen we de statistieken en de uitslagenlijsten voor de totale klassering.04-07-2019   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors