Korfbalvereniging
De Vinken

Schoolkorfbal razend populair


Schoolkorfbal razend populair
Schoolkorfbal razend populair
Woensdagmiddag 26 september stond het jaarlijkse schoolkorfbal op de agenda. Maar liefst 180 kinderen stonden te trappelen om samen met hun klasgenootjes een middag te korfballen.

Verdeeld over 33 teams en 15 velden werden wedstrijden gespeeld, afgewisseld met sneldoelen, een estafette en een hindernisbaan.
Onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje en met een temperatuur van ongeveer 20 graden was het perfect weer voor een fantastisch toernooi. Deze gezellige en sportieve middag werd begeleid door spelers en speelsters van De Vinken, aangevuld met een aantal behulpzame ouders. Via deze weg nogmaals bedankt voor deze geweldige hulp!

Om 13.00 werd het startschot gegeven en begonnen de teams met sneldoelen: scoor met je team in tien minuten zoveel mogelijk doelpunten door om de beurt op de korf te mikken. Hierna werd gestart met de eerste wedstrijdronde. Verdeeld over acht poules werden op het grasveld en kunstgras wedstrijden gespeeld. Na drie ronden was het tijd voor spel nummer twee, de estafette. Elk teamlid rent zo snel mogelijk een rondje om de velden, uiteindelijk werd berekend welk team (gemiddeld gezien) de snelste tijd had neer gezet.
Na een bekertje limonade, een spekje of een biscuitje was het tijd voor de volgende drie wedstrijdronden. Elke wedstrijd vielen de doelpunten rijkelijk en het fanatisme spatte ervan af. Na zes rondes met korfbalwedstrijden, was het tijd voor het laatste spelonderdeel; de hindernisbaan. Zo snel mogelijk legde alle deelnemers het parcours af en ook hier werd gekeken welk groepje (gemiddeld gezien) de snelste tijd had neergezet.

Tijd voor het verdelen van de prijzen, voor elke poule stonden drie bekers klaar voor de winnaars van de wedstrijden. De winnaars van de spelletjes mochten een lekker zakje chips uitkiezen.
In poule 1 (groep 4) eindigde team Groen (Schakel) op de 1e plaats, team Blauw (Willespoort) op de 2e plaats en team Rood (Pijlstaart) op de 3e plaats. De spelletjes werden gewonnen door Geel (Willespoort). In poule 2+3 (groep 5) werd team Ananas 1e (Schakel), Kers (Jozefschool) 2e en Appel (Vlinderbos) 3e. De spelletjes werden gewonnen door team Aardbei (Willespoort).
In poule 4 eindigde Toad (Willespoort) op nr 1, Bowser (Pijlstaart) op de tweede plaats, zij wonnen tevens de spelletjes en Luigi (Willespoort) op nr 3. In de poule met groep 7 werd Den Haag (Jozefschool) 1e, Leeuwarden (Schakel) 2 en Amsterdam op doelsaldo (Vlinderbos) 3e. Arnhem (Pijlstaart) was de winnaar van de spelletjes. In de oudste poule van vandaag groep 8 waren het alle scholen uit Wilnis die de prijzen meenamen; LDODK (Kids college) zijn eerste geworden, Fortuna (Willespoort) tweede en PKC (Julianaschool) derde. DVO won hier de spelletjes.

Na een zeer geslaagde dag met een hoop winnaars, heerlijk weer en fantastische hulpen, hopen we iedereen volgend jaar weer terug te zien.
Voor kinderen die het zo leuk vinden dat zij mee willen trainen? Dat kan!
Leerlingen uit groep 4, 5 en 6 mogen op maandag of woensdag van 18.00-19.00 komen trainen en leerlingen uit groep 7 en 8 van 19.00-20.00.
En voor kinderen van de groepen 1, 2 en 3 is er zaterdag 6 oktober van 10 tot 11 uur een gezellige, sportieve kennismakingsochtend op het korfbalveld. Tot snel!

Foto: Bert Lommers01-10-2018   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors