• S4 walst over koplopers heen

26 sep 2020
  • Het is 26 September, vandaag is de wedstrijd tegen ESDO 3. Dat staat na drie wedstrijden op kop.
    Het vierde volgt met twee gewonnen wedstrijden.

Vandaag zijn de gastspelers, Peter Kooijman, Jiska Kroon, Bente Claassen en Arjan Lommers. Ook Ilse wilde wel een balletje gooien.

We begonnen fel want... wat was het heerlijk korfbalweer.
    De Vinken was duidelijk beter en dat bleek al vrij snel: een doorloopbal van Peter betekende 1-0. Ook een kansje onder de korf was aan hem besteed en hij scoorde zijn tweede doelpunt: 2-0.
    De tweede aanval was ook zeer effectief. Johan kreeg twee zelf verdiende strafworpen: 4-0. Daarna mocht Peter ook weer scoren, ditmaal met een afstandsschot, 5-0. Tegenwoordig moet je je eigen strafworpen nemen, als je die mee gekregen hebt. Jiska benutte de hare: 6-0. Het ging erg soepel en de doelpunten rolden in rap tempo over het veld. Twee mooie afstandsschoten van Frans bepaalden de stand op 8-0.
    De ruststand werd 12-2 door afstandsschoten van Frank en Jiska.

Na rust was het ESDO dat het voortouw nam met twee scores achter elkaar. Maar De Vinken nam het heft weer snel in handen. Na de rust waren het vooral de dames van De Vinken die de korf wisten te vinden.
    Afstandsschoten van moeder en dochter (Jiska en Pien) bezorgden ons een 14-4 voorsprong. Met een afstandsschot van Demi werd het 15-4. De enigse heer die na rust nog tot scoren kwam was Peter: via een afstandsschot werd het 16-5. Johan ging het veld uit voor Arjan en Ilse kwam erin voor Demi. Twee mooie doorloopballen van Bente brachten de stand op 18-6. Het slotakkoord kwam op naam van moeder en dochter: eerst Jiska met een schot en even later Pien. Een mooie uitslag: 20-7.