Korfbalvereniging
De Vinken

S3 in extremis voorbij Kios


S3 in extremis voorbij Kios
S3 in extremis voorbij Kios
Alweer de op een na laatste wedstrijd. De afgelopen dagen een waterval van regen maar nu was de zon de baas. Een prachtige dag om te spelen. Het gevoel van het weer de wei in mogen. Heerlijk.

Dit keer zonder onze toppers Demi, Henriette, Ria en Wilma. Zonder hen moesten we proberen om onze vrienden van KIOS op de knieën te krijgen. Het lukte wel maar het was niet gemakkelijk.
In de eerste aanval moesten Marcel, Kees, Miranda en Reni het doen. De verdediging werd gevormd door het kwartet Johan, Frans, Annemarie en Thera.

Het begin was beter dan de heenwedstrijd, want toen had KIOS in een paar minuten er 5 inliggen en moesten we in de achtervolging. Deze wedstrijd verliep anders. In een andere wedstrijd kwamen we traag op gang, dat was ook deze wedstrijd weer zo. Vooral in het begin hadden de heren behoorlijk veel kansen maar het was niet goed genoeg. De korf had een te brede rand of hing op een andere plek dan gedacht. Ze gingen er in ieder geval niet in.
Dan komt de wijsheid van JC weer naar boven. Als jezelf niet scoort ga je niet winnen. Sterker nog dan ga je verliezen. Na vele minuten hadden de oranje-zwarten uit Nieuw-Vennep er twee inliggen en keken we inderdaad tegen de achterstand aan. Het verkeerde scenario werd gespeeld.
Onze tweede aanval liep veel beter. Al gauw was het door Johan en door Frans 2-2. De eerste was een strafworp en de tweede een afstandsschot. Vervolgens bleven we aangehaakt. Allereerst 2-3 maar dan via Reni middels een afstandsschot 3-3.
Dan komen we op voorsprong. Johan benut opnieuw een strafworp, maar onze voorsprong verdwijnt als de bekende sneeuw op een zonnige dag. Met rust is het 4-5 voor KIOS en dat niet geheel onverdiend. Het moet dus beter. Het kan ook beter zeggen we tegen elkaar in de rust.

Na de rust trekt Marcel de stand gelijk via een afstandsschot maar countert KIOS weer naar 5-6. Gelukkig is Frans deze wedstrijd goed op dreef. Een prachtig afstandsschot leidt tot de 6-6.
Dan lijkt de wedstrijd weer te gaan kantelen. Dit maal is het Kees die scoort, na diverse randen van de mand te hebben geraakt is het nu toch 7-6 in het voordeel van De Vinken. Het publiek aan de kant wordt ook geestdriftig. We komen in de goed flow …… dachten we.
KIOS heeft een stel goede dames meegenomen en die maken het ons bepaald niet gemakkelijk. Ook de gemiddelde leeftijd is behoorlijk veel lager dan die van onze S3. We komen opnieuw achter via twee afstandsschoten.
In de tussentijd hebben Roos en Thera elkaar afgewisseld en zo gaat onze gemiddelde leeftijd weer naar beneden. Roos past zich moeiteloos aan en doet waar ze goed in is. Stevig verdedigen maar vooral ook goed schieten van afstand. Zij zorgt voor de 8-8, nog niets beslist.
Dan valt het onze kant op. Mijn vakmaat uit Amsterdam schiet raak. Een lekkere pegel vanuit het achterveld. Die zit. We noteren de 9-8. KIOS gaat in de achtervolging. Het lukt ze want ze komen tot 9-9.
Dan wij weer. Nu is het opnieuw Frans die met een afstandsschot de 10-9 laat opschrijven. KIOS mag weer en doet het ook middels het benutten van een kansje, het is weer gelijk 10-10. Opnieuw gaan wij er weer voor. Het is dezelfde vakmaat die scoort via een afstandsschot. Het is 11-10, we zitten dan al in de laatste minuut. We gaan het redden denk ik dan.
Toch nog niet. KIOS blijft bij. Het is een heer van KIOS die al veel heeft misgeschoten, maar nu van afstand raak schiet. Het is 11-11.
Dan lijkt het wel of we in een soort slow motion komen. De Vinken mag weer uitnemen. De bal wordt rustig via twee schijven naar Johan gespeeld. Hij staat recht voor de korf. Een meter of zeven van de paal verwijdert. Hij gaat door de knieën. Richt zich op de korf, strekt zijn handen uit, de bal vliegt door de lucht en zonder de korf de te raken valt hij naar beneden. De tijd is voorbij maar op het scorebord staat de einduitslag 12-11.
Een overwinning op het aller-aller-allerlaatste moment. De blijdschap is groot. Een leuke wedstrijd met twee ploegen die er voor gingen. Ik heb er weer van genoten. Nog één verslag voor de overgang naar de zaal. Mijn collega neemt het weer over. Het wordt een belangrijke wedstrijd in Kockengen. We gaan dan voor de eerste plek, maar dat wordt absoluut geen makkie.

Vinkenfan.06-10-2019   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors