• S1 wint in thriller

  10 okt 2021
 • Afgelopen zaterdag heeft ons eerste achttal een zwaar bevochten zege behaald op koploper IJsselvogels. In Moordrecht bleek het team van trainer-coach Sabrina na twee bloedstollende speelhelften de meeste treffers gemaakt te hebben. Met deze winst van 18-19 nestelt De Vinken zich achter de nummer 1, Atlantis, op een gedeelde tweede plek.

  Levi Kroon
  De Vinkendefensie bestond ook deze week uit Zoë, Emese, Finn en Jerom. Het vak van Eva, Mariska, Levi en Jelle begon in deze lastige uitwedstrijd in de aanval. En niet zonder succes.
  Drie afstandstreffers en een benutte strafworp van topschutter Levi waren naast de scores van Zoë (2x), Jerom (2x) en Finn voldoende voor een snelle, ruime voorsprong. Binnen het kwartier was de tussenstand 3-9. Daarna kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Voor ons Kindermodehuisteam het sein om goed scherp te blijven en goed na te denken over de tactiek. De gouden truc bleek de vakwissel van Levi en Finn. Hierdoor bleven we ook in de tweede helft aan de goede kant van de score.

  Eva Hemelaar
  Na de rust bleek een ontketende Eva de doorslaggevende factor. Maar liefst zesmaal was zij van afstand trefzeker. Zoë verschalkte tweemaal haar tegenstandster vlak bij de korf en ook Levi was van afstand nog tweemaal doeltreffend. Twee minuten voor tijd stonden we hierdoor op drie doelpunten voorsprong.
  In die laatste minuten was de spanning onverdraaglijk. Een zinderend slotoffensief bracht de thuisploeg nog heel dichtbij, maar ons Suiteteam bleef koelbloedig overeind en met de steun van een positief meecoachende reservebank werd de overwinning geboekt. Eindstand 18-19. Sabrina bekende na afloop: “Ik ben vanmiddag door de spanning tien jaar ouder geworden, maar natuurlijk trots op het resultaat.”