• S1 speelt eerste helft top, maar verliest van koploper

    14 feb 2024
  • Deze zaterdag stond het vlaggenschip van De Vinken voor een flinke uitdaging: de tegenstander is de koploper uit de 1e klasse, DES uit Delft. Met veel strijd en scherpte blijven we in de eerste helft goed bij en eindigen we bij de rust bijna gelijk op 12-14, maar in de tweede helft gaat het flink mis. De tegenstander schiet er op los en eindigt op 29 doelpunten. De Vinken komt niet verder dan 6 scores, eindscore derhalve 18-29.

    De door Koeleman Electro gesponsorde blauw-witte formatie moest flink aan de bak. Het achttal legde veel energie in de wedstrijd, die al vanaf de 11e minuut wordt geteisterd door dweilmomenten en krampen. We komen achter, mede door scherpe schoten van de DES dames. Halverwege de eerste helft staat het 4-6 door afstandsschoten van Levi, Zoë en Bart en een kansje benut door Jelle. Daarna gaat het heel snel, de doelpunten komen uit alle hoeken en gaten. Bart en Jerom en opnieuw Zoë scoren via afstandsschoten raak zodat het 7-7 wordt, met nog een kleine tien minuten te spelen. DES loopt vervolgens weer uit, maar de Vinken komt terug. Robin benut een strafworp, Iris een mooi kansje onder de korf en Levi scoort opnieuw van afstand. Na een wissel, Kiki eruit en Deena erin, scoren we in de laatste twee minuten bijna drie keer. Helaas missen we een 100% kans. Alleen Levi van afstand en Zoë middels een omdraaibal schieten raak. We rusten derhalve met 12-14.

    Na rust gaat het al snel mis. De dames van DES zijn gevaarlijk en de heren gaan nu ook beter schieten. Ze lopen vrij snel uit naar 13-20, in een minuut of acht tijd. De Vinken coach grijpt nog niet in, komt later met een time-out om het team weer op de rit te krijgen. De spanning is eruit. We scoren nog wel wat mee, maar dichterbij kunnen we niet. Helaas komen we er reboundend niet uit waardoor we niet tot meerdere doelkansen komen en worden er veel onnodige fouten in het plaatsen van de bal gemaakt.DES is en blijft scherp tot het einde, de ploeg creërt veel kansen. In de tweede helft komt het Vinkenachttal tot 6 doelpunten. Levi, Jelle, Jerom en Robin van afstand, Iris en Robin een doorloopbal.

    Er was voldoende strijd, maar het strijdplan was in de tweede helft niet goed genoeg om het de tegenstander moeilijk te maken. De punten gingen mee naar Delft en de degradatie komt in zicht voor De Vinken.