• S1 sluit mooi af

19 jun 2022
  • In de laatste veldcompetitiewedstrijd van het seizoen behaalde onze hoofdmacht een keurige overwinning in Mijdrecht op buur Atlantis: 18-21. Door dit resultaat eindigt ons eerste op een derde plek in de ranglijst.

Des keizers baard
    Het was een wedstrijd om ‘des keizers baard’. Zowel Atlantis als De Vinken hadden zich weken geleden al veilig gespeeld en ook promotie was voor beide teams niet meer mogelijk. Toch heeft het treffen tussen beide gemeentegenoten altijd een extra dimensie. En spannend werd het deze laatste wedstrijd ook zeker nog.
    Sabrina  kon beschikken over een complete, fitte selectie: Zoë, Mariska, Jerom en Rutger begonnen in de aanval. Eva, Dorien, Levi en Jelle  stonden in de defensie van ons Suiteteam.
    ‘Good old’ Mariska opende met haar eerste schot de score: 0-1. Onze topschutster aller tijden speelde deze zaterdag haar laatste wedstrijd voor het eerste. Het was haar 822ste treffer voor De Vinken 1 sinds zij in 2002 haar debuut in het eerste maakte. Aanvoerder Jerom maakte 0-2 en langzaam maar zeker liepen we door doelpunten van Eva, Zoë, en vier treffers van Levi uit via 2-6 naar 4-8. Vijf minuten voor rust herpakte de thuisploeg zich echter heel sterk. Binnen zes minuten scoorde Atlantis vijf maal, waardoor de Mijdrechtenaren met een 9-8 voorsprong de rust ingingen.

Extra spanning
    Na de pauze nam Rutger het initiatief, hij maakte 9-9. En tot 12-12 gingen de Rondeveners gelijk op. (strafworp Eva, afstandsschoten Rutger en Dorien). Daarna kon ons Kindermodehuisteam opnieuw het voortouw nemen.
    Er kwam weer een vierpuntenvoorsprong op het wat haperende scorebord. De losgeslagen Rutger scoorde drie maal en seizoenstopscorer Levi maakte zijn vijfde van de middag. Zoë hield de marge nog even op vier (13-17), maar een sterk terugkomend Atlantis kwam opnieuw heel dichtbij: 16-17.
    Toch trokken wij aan het langste eind. Zoë maakte 16-18. En na een nieuwe aansluitingstreffer van Mijdrecht antwoordde Levi met 17-19 en Mariska bekroonde haar laatste optreden met een benutte vrije bal van de attente Zoë van Dasler, die de vrije bal niet zelf nam, maar terugspeelde opde volkomen vrij gelaten Mariska. Een ‘laatste’ strafworp voor Atlantis werd door Levi teniet gedaan, waardoor we met 18-21 beide punten mee naar Vinkeveen mochten nemen.

Terug in Vinkeveen was het nog lang gezellig in en bij de kantine. Een prima geregelde barbecue (dank, dank) en heel veel cadeautjes binnen de selectie onderstreepten de mooie zonnige dag en een sportief gezien uitstekend verlopen seizoen!

Nog een paar weetjes: Het doelsaldo van ons eerste kwam dit veldseizoen op 229 voor en 215 tegen. Levi is dit seizoen onze topscorer, zowel op het veld als in de zaal, met een totaal van 98 doelpunten. Op het veld maakte Levi er 55, net zoveel als vader Johan in 2001. Ook Dorien speelde haar laatste wedstrijd; zij kwam in 112 wedstrijden uit in de basisopstelling van ons eerste en scoorde daarin 207 doelpunten. Eva was dit seizoen aan de dameskant het meest trefzeker door ons 58 keer te laten juichen. En dit allemaal na een nog altijd door corona 'gehavend' seizoen (met slechts negen zaalwedstrijden...).
    Meer statistieken komen in het najaars Vinkentouw ;-)