• S1 haalt ondanks slordige start de punten binnen

1 dec 2022
  • Je hebt van die wedstrijden, waarin door een blessure, een wissel of een bepaalde score de wedstrijd kantelt. Dat was afgelopen zaterdag het geval bij De Vinken 1, tijdens de aftrap van de zaalcompetitie tegen EKVA 1 uit Almere. Na een zeer magere eerste helft en start van de tweede helft, kantelde de wedstijd na een wissel. Zo werden de punten met een mooie 18-14 overwinning in Vinkeveen gehouden.

Na het oplopen met team van de week De Vinken D2, begonnen Levi, Finn, Deena en Eva in de eerste aanval. De eerste verdediging was in handen van Jerom, Gideon, Zoë en Iris. De start van de wedstrijd was zoals gezegd niet best. Veel slordigheden en gehaast spel. Na tien minuten gespeeld te hebben waren beide teams er in geslaagd om de bal één keer door de gele mand te krijgen. Het afstandsschot van Finn was wel een mooie, met een dubbele stuiter op de korfrand. Het tweede doelpunt aan Vinkenzijde viel pas na zeventien minuten, een door Levi Kroon benutte strafworp. Aangezien EKVA inmiddels wel al een paar had gescoord keek De Vinken tegen een 2-4 achterstand aan. Het vervolg van de eerste helft was niet veel beter. Via 3-6, wederom een afstandsschot van Finn, gaan we richting een ruststand van 5-9. Levi en Zoë weten namens De Vinken nog te scoren.

De tweede helft start het Vinkenachttal al iets beter. Na drie minuten volgen er vlot achter elkaar twee strafworpen, die Iris en Zoë prima benutten. Dan voel je dat er iets in de lucht hangt. Sabrina wisselt Jerom en Finn van vak, daarna neemt De Vinken duidelijk het heft in handen. Van de 6-9 achterstand gaan we in twintig minuten tijd naar een 16-11 voorsprong. Vanuit alle hoeken wordt raak geschoten. Levi benut een afstandsschot, Zoë benut een vrije bal en een afstandsschot, Gideon scoort zonder de mand te raken en Finn pakt ook zijn punten mee. Deze voorsprong geeft De Vinken niet meer weg, de wedstrijd wordt uitgespeeld tot de eindstand van 18-14, de eerste twee punten in de zaalcompetitie zijn binnen.

Volgende week reist De Vinken af naar Sporting West in Amsterdam.

Overall kwamen de scores van: Levi 6x, Finn 4x, Gideon 2x, Jerom 1x, Zoë 4x en Iris 1x.