• S1 dendert door

  31 okt 2021
 • Afgelopen zaterdag heeft de superacht van trainer-coach Sabrina opnieuw een prima slag geslagen. Het bezoekende Fiducia uit Vleuten werd in deze eerste returnwedstrijd met 17-12 afgetroefd; een mooie rechtzetting van de geleden nederlaag in de eerste wedstrijd van de veldcompetitie.

  Stroeve start
  In een druilerige herfstregen ging het in deze laatste veldwedstrijd voor de zaalcompetitie om aanhaken bij de top of blijven hangen in de middenmoot. Het duurde even voordat de doelpuntenmachines op gang kwamen. Onze eerste aanval met Zoë, Emese, Finn en Jerom brak via aanvoerder Jerom in de derde minuut de ban. Na een snelle tegentreffer was in de zevende minuut ook onze tweede aanval met Eva, Mariska, Levi en Jelle doeltreffend. Eva benutte een vrije bal.  De rest van de eerste helft bleef Fiducia nog aardig in het spoor van ons Suiteteam. De gestaag vallende regen leverde een spekgladde bal op, waardoor balverlies regelmatig optrad. De tweehonderdste competitietreffer van Jerom (3-3) gaf onze thuisploeg het broodnodige extra zetje. Met doelpunten van Eva, Levi (2x) en Emese zochten beide teams bij een tussenstand van 7-6 de thee op.

  Fellere Vinken
  Ook na de pauze was het De Vinken wat het spel dicteerde. Jerom benutte een strafworp, Levi maakte zijn derde van afstand en Zoë zette Vleuten binnen tien minuten na rust met een benut kansje onder de korf op 10-7 achter.
  Regelmatig lagen vooral Vinkenspelers op het kunstgras te rollen. Het wat onstuimige spel van de tegenstander leverde in het laatste kwartier diverse strafworpen op. Na twee mooie afstandstreffers van Levi en Eva konden Zoë (13-9) en Eva (14-9) vanaf de stip een definitief gat slaan.
  In de laatste tien minuten zou ons Kindermodehuisteam de wedstrijd controlerend uitspelen. Het enthousiaste thuispubliek kreeg nog enkele fraaie Vinkentreffers te zien (Emese, Jelle) en Zoë mocht via een benutte strafworp de eindstand op 17-12 bepalen.

  Met deze uitslag blijft ons eerste, samen met KZ Danaïden op de tweede plaats staan, twee punten achter koploper IJsselvogels. Nu lonkt de zaalcompetitie, die start op 27 november. Tot die tijd zijn er enkele oefenwedstrijden. In april 2022 gaan we weer op het veld verder.