• Promotiestrijd nog niet beslist

27 mrt 2023
  • Met het einde van de zaalcompetitie in zicht, is De Vinken 1 nog altijd verwikkeld in een ongekend spannende strijd om promotie naar de eerste klasse. Afgelopen zaterdag stond de belangrijke return tegen Apollo op het programma. De eerste plek is uit het zicht, maar ook de 2e plaats op de ranglijst geeft toegang tot promotie. Die felbegeerde plek wordt gedeeld door Apollo, met aan het roer oude bekende Arno van der Vliet, en De Vinken. Er stond dus nogal wat op het spel.

De sfeer: een behoorlijk volgestroomde sporthal, aangekleed met spandoeken en vlaggentjes in clubkleuren. Langs de lijnen een groep jeugd, gewapend met trommel en de Partybox, klaar om ons Vlaggenschip van de nodige morele support te voorzien.

• Haperende afronding

De bekende basisacht begon in de eerste aanval met Jerom, Gideon, Zoë en Iris en in de verdediging met Jelle, Levi, Eva en Deena. Beide ploegen hadden even nodig om in de wedstrijd te komen. De Vinkenaanval creëerde wel kansen, maar vergat deze de eerste minuten af te ronden. Hoewel ook Apollo niet direct alles raak wist te schieten, kwamen de bezoekers wel op een 0-2 voorsprong.

Aan Vinkenzijde bleef de afronding de eerste helft haperen. Kansen waren er wel degelijk, mooie kansen ook, maar de bal leek er niet bij iedereen in te mogen rollen. Pas na een paar minuten scoorde Eva van afstand het eerste Vinkendoelpunt, waarna Jelle voor de gelijkmaker zorgde. Even ging het gelijk op. Apollo scoorde 2-3, miste vervolgens ook een aantal kansen, waardoor De Vinken via Zoë langszij kon komen. In de fase die volgde liep Apollo van 3-6 uit naar 4-8.
    Om het spel van Apollo beter te controleren wisselde Sabrina Zoë en Eva van vak. Eva, scorend een zeer belangrijke factor deze middag, bracht het verschil met twee afstandsschoten terug tot 6-8, waarna Apollo opnieuw uitliep tot 6-10. Voor rust kwamen beide ploegen nog één keer tot scoren (wederom Eva voor De Vinken), wat een ruststand van 7-11 opleverde.

Strijd en vechtlust

De tweede helft werd een waar gevecht, met veel strijdlust aan beide kanten. Met name mentaal hield de Vinkenselectie zich grotendeels goed aan de afspraak om zich niet van de wijs te laten brengen door het fysieke spel van Apollo, dat de grenzen soms flink opzocht. Via Levi en Jelle kwam De Vinken terug tot 9-11. Doordrukken tot de aansluitingstreffer lukt dan net niet, Apollo zette de stand met een strafworp op 9-12. De 10-12 kwam van Eva, die met een doorloopbal haar 6e doelpunt maakte, Levi zette de stand vervolgens op 11-12. De wedstrijd leek op dit punt even te kantelen, maar Apollo gaf zich niet gewonnen, sloeg nogmaals een gat en liep toch weer uit naar 11-15.

Wederom moet De Vinken, ondersteund door publiek dat goed van zich liet horen, in de achtervolging. Met een tandje gas bij vocht ons Vlaggenschip zich terug tot 14-15 via twee afstandsschoten van de warmgedraaide Levi en een kansje van Gideon. Apollo zet de 14-16 op het scorebord, waarna wederom Levi van afstand voor de aansluiting zorgt. Hij krijgt daarna ook kans op de gelijkmaker, maar weet helaas zijn strafworp niet te verzilveren. Met nog een aantal minuten op de klok breekt de bloedstollende laatste fase aan. Het is uiteindelijk Zoë die haar tegenstander verrast met een omdraaibal en De Vinken op gelijke hoogte zet. Voor beide ploegen volgen nog kansen op de overwinning, maar een winnaar komt er niet deze middag. De wedstrijd eindigt in 16-16.