• Promotie binnen voor De Vinken

17 apr 2022
  • Terwijl het veldseizoen al is opgestart maakten onze selectieteams zich afgelopen zaterdag op voor de beslissende wedstrijden van het zaalseizoen om promotie veilig te stellen. In een blauw-wit versierde en volgepakte sporthal werd het een mooie dag voor De Vinken. Ons Vlaggenschip won met 18-10 overtuigend van ESDO 1 uit Kockengen en promoveerde naar de tweede klasse. De Vinken 2 won met 21-19 van Animo 3 en promoveert hiermee naar de reserve tweede klasse.

De sfeer zat er goed in bij De Vinken. De jeugdteams hadden voor prachtige spandoeken gezorgd om de selectieteams extra aan te moedigen. De volle tribunes waren in blauw en wit versierd en menig bezoeker werd in clubkleuren geschminkt.

Winst voor De Vinken 2

De Vinken 2 zorgde voor een boeiend voorprogramma in de return tegen Animo 3. Het scoreverloop ging redelijk gelijk op. Halverwege de tweede helft kwam De Vinken op een stabiele voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Daarmee stelde De Vinken 2 de promotie veilig en kon het publiek zich opmaken voor de hoofdmacht.

Ruime afstand in de eerste helft

De Kangoeroes mochten bij deze bijzondere wedstrijd oplopen met het 1e en tijdens de wedstrijd vanaf de eerste rang aanmoedigen. In de eerste minuut opende Levi de score, hij begon samen met Jelle, Mariska en Eva in de aanval. Rutger, Jerom, Emese en Zoë vormden de eerste verdediging. De tegenpartij reageerde vrij snel op de 1-0 met een eerste tegendoelpunt. Via Rutger, Zoë, Eva en Eva liep de score op tot 4-1. ESDO gaf De Vinken weinig ruimte, maar miste zelf heel veel kansen, waardoor de ruststand uitkwam op 12-5. De overige doelpunten kwamen van Mariska (2x), Eva (3x), Rutger (2x) en Zoë.

Minder doelpunten in de tweede helft

In de tweede helft opende Levi Kroon opnieuw de score door de 13-5 te maken. Dat was niet zijn enige doelpunt in de tweede helft, maar liefst vier van de zes doelpunten kwamen van hem af. Zoë scoorde de 14-5. Er vonden vervolgens een aantal wissels plaats en Emese moest helaas geblesseerd het veld verlaten, Dorien nam haar plaats in. ESDO bleef het wel proberen en zat er vooral in de verdediging bij de dames bovenop, maar het lukte ze niet om het verschil goed te maken. De Vinken bleef rustig het eigen spel spelen en stelde zo de winst veilig. De einduitslag kwam uit op een overtuigende 18-10.

De Vinken promoveert met dit verdiende kampioenschap naar de tweede klasse in de zaal. Een fantastisch resultaat dat eindige met een mooi feest in de kantine.