Korfbalvereniging
De Vinken

Prima weken voor het derde


Prima weken voor het derde
Prima weken voor het derde
Na vorige week een mooie 17-13 overwinning geboekt te hebben tegen Badhoevedorp 3 en daarbij ook de eerste twee punten, stond er vandaag een lastige uitwedstrijd op het programma tegen Nova 3.

De eerste wedstrijd was in de storm en ook nu was het niet helemaal windstil.... de tranen uit de lucht kwamen rijkelijk naar beneden vloeien. De heenwedstrijd verloren we kansloos en er gloorde niet zo veel hoop aan de horizon. Volgens de tegenstander konden we niet korfballen , dus misschien moest dat wel even recht gezet worden.

We begonnen scherp aan de wedstrijd, een afstandsschot van Marcel ging raak, 0-1. Maar we hoefden niet lang te wachten op de gelijkmaker: 1-1. Het was aanvoerder, Johan die ons weer op voorsprong bracht: 1-2. Nova loopt uit naar 4-2 en het zal toch niet, hè? Opnieuw Johan met een vlammend schot en de aansluitingstreffer, 4-3. We bleven goed spelen en ook Peter Koel kwam tot een kansje, 5-4.
Nova liep weer uit, naar 7-4, maar we bleven knokken voor elke bal. Dit resulteerde in een mooi afstandsschot van invalster Nelly Huizinga, 7-5.
Peter K was trefzeker, maar uiteraard moet je het vuile werk wat het vak verrichtte niet vergeten. Het werd dus wel gelijk, 7-7, door Peter dus. Shit 8-7, Maar in de slotseconden van de eerste helft knalde Nelly ons weer naar gelijke hoogte met Nova .... 8-8. We willen winnen en dat kan vandaan ook!!!!

Een strafworp, die in de eerste helft werd gemist door Marcel, werd nu genomen door de beruchte Peter met de K. Pats doelpunt , 8-9. Een mooi afstandsschot van Peter K en we stonden op 8-10.
Helaas moest Peter K daarna met rugklachten het veld verlaten. Johan Huizinga was zijn vervanger.
Nova knokte zich naar 11-10, maar Marcel schoot de Vinken weer op gelijke hoogte: 11-11.
Aangezien we ook nog Peter v A in het team hebben, ook wel de ongezonde joker van het team, konden we door zijn afstandsschot een 11-12 voorsprong begroeten. Door het zeer slimme bewegen van Peter v A, en volgens hem zijn veeeeel jongere tegenstander die hij in de luren legde, kon Johan opnieuw scoren: 11-13.
Nova dacht nog te gaan winnen, maar op 14-13 ging een doorloopbal van Johan H raak: 14-14.
Nelly bedankt dat je zo n verre reis hebt afgelegd om bij ons te komen spelen; wij vonden het super leuk. Broer Johan super bedankt.


08-10-2017   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors