Korfbalvereniging
De Vinken

Oplossing voor probleempje in S3


Oplossing voor probleempje in S3
Oplossing voor probleempje in S3
Vrij geruisloos heeft er binnen De Vinken een fusie of zo u wil een overname plaatsgevonden. Het hechte team van het voormalige Vinken 4 is samen gegaan met het uitgedunde Vinken 3. Onder de naam De Vinken 3 gaan we verder in het seizoen 2019-2020.

Met deze samensmelting ontstond een klein probleempje. Het is namelijk zo dat er twee leden zijn van dit gezellige team, die het leuk vinden om u te verrassen met een stukje tekst.
We hebben besloten dat in goed harmonie op te lossen. Nog voor dat de Radler 0.0 en het Heineken-van-de tap biertje op waren hebben we de taken goed verdeeld. Voor deze keer is ondergetekende aan de beurt, de volgende keer 'Opa'.


KIOS 4 uit Nieuw-Vennep was onze eerste tegenstander.

Wat kan je verwachten aan het begin van zo’n nieuwe competitie ? Geen idee. We hebben nog amper getraind, laat staan met elkaar. Dus het is helemaal afwachten hoe het gaat lopen.
Een mooi veld, beste weersomstandigheden en een onervaren scheidsrechter. Het waren allemaal ingrediënten van een mooie partij korfbal.

Voor we het beseften stonden we met 5-1 achter.

De tegenstander ging zeer voortvarend van start, ze schoten echt met scherp. Een paar pittige dames die lekker stonden te schieten. Tja daar stonden we dan; zelf dacht ik “dat begint lekker”, maar gelukkig raakten we niet in paniek. Langzaam maar heel zeker kwamen we beter in de wedstrijd. We gingen beter verdedigen, maar ook langer aanvallen. Het was dus een kwestie van tijd voordat we mee zouden gaan scoren.
Het was het vak van Frans, Johan, Demi en Bente dat het voortouw nam. De doelpunten kwamen uit handen van Frans en Demi, zodat er een kwartiertje voor de thee 5-3 op het scorebord stond.
Het andere vak met Marcel, Kees, Reni en Miranda kwam ook op stoom. Iets geduldiger spelen, en ja daar was de 5-4 uit de handen van Marcel: we hadden KIOS weer in het vizier.

Na een wissel Reni – Ditte scoorde de laatste de gelijkmaker 5-5. Je zag de tegenstanders kijken van wat gebeurt ons nu weer. Helaas konden we op slag van rust deze gelijke stand niet overeind houden, we gingen met 6-5 naar de kant.

RUST

In de tweede helft hadden we nog een paar sterke troeven achter de hand. De eerste was onze trouwe invaller Robin, hij nam ons meteen op sleeptouw met een paar prachtige afstandsschoten. Helaas waren de dames van KIOS ook niet voor de poes, ze scoorden mee zodat we niet dichterbij kwamen. Het stond al vrij snel 9-7. Een kleine marge in het voordeel van KIOS.
Het derde is echter net als een diesel. Hier en daar wat oudjes, die even op gang moeten komen. We gingen er vervolgens echt even voor zitten:
9-8 door Robin, we sluiten weer aan.
9-9 door Ditte met een mooi schot, we staan gelijk.
10-9 weer zo’n doelpunt van een KIOS dame.
10-10 Frans trekt de score weer recht.
10-11 Ah, kijk eens aan we gaan er over heen, nu weer door Ditte.
11-11 weer een KIOS dame.
11-12 Good old Johan pakt zijn doelpuntje mee.
12-12 opnieuw een KIOS dame.
13-12 nee, weer dezelfde dame, daar ga ik niet lekker van slapen.
13-13 gerechtigheid, het is matchwinner Robin die ons weer langszij schiet.

Hier en daar volgden nog wat schermutselingen in de laatste minuten. Was het nu wel of niet een strafworp voor ons?? Hij kwam er niet, een vrije bal mochten we wel nemen. Toch waren we best tevreden met deze uitslag. KIOS, met een gemiddelde leeftijd aanzienlijk onder die van ons, kon ons toch niet verslaan.
Heerlijk zo’n eerste wedstrijd,
De Radler smaakte daarna ook erg lekker. Met dank aan onze invallers Robin, Isa, Ditte en Bente sluiten we dit eerste verhaal af. Op naar de volgende wedstrijd. Thuis tegen ESDO 2, dat zal wel een stuk lastiger worden.

Vinkenfan


08-09-2019   |   Reacties: 2   |  reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors