Korfbalvereniging
De Vinken

Ook E1 kampioen


Ook E1 kampioen
Ook E1 kampioen
Op de zonnige zaterdag van 13 oktober jongstleden was het zover; de speelsters van de E1 konden voor het eerst in hun nog prille korfballoopbaan echt kampioen worden!

De week ervoor lagen die kansen er ook al, maar door slordig spel én een zeer scherp spelende tegenstander liep dat toen anders. In Harmelen werd de eerste en, later bleek ook, enige nederlaag van dit najaar geleden. De teleurstelling was groot, maar er restte nog een kans.

Op zaterdag 13 oktober volgde deze laatste kans op het kampioenschap. De coaches Finn en Ingrid hadden de meiden weer opgebeurd en op scherp gezet. Helaas kon één speelster van dit topteam niet aanwezig zijn en vanwege wat fysieke klachten her en der werd er driftig gezocht naar een extra speelster. Gelukkig was Amber direct enthousiast en dat liet zij deze wedstrijd merken ook!

Om 11.15 uur werd er ingefloten en De Vinken E1 startte met de basisspeelsters Senna, Lieke, Maud en Anoek. Amber zou later doorwisselen. SDO uit Kamerik was deze dag de tegenstander. De eerste keer tegen SDO werd er nog met 1-3 gewonnen. Geen erg ruime overwinning, dus de meiden moesten aan de bak! Het jonge door JUMBO gesponsorde team ging, onder ruime belangstelling van ouders en familie, wat voorzichtig van start.
De kansen lagen er wel degelijk, maar net als in de eerste wedstrijd tegen SDO vielen de doelpunten niet zo snel. Pas na een kwartier spelen was het raak. Na een prachtige doorloopbal van Maud doorboorde de bal eindelijk de korf. De spanning was eraf. De Vinken ging beter spelen en de kansen stapelden zich op. Alweer was het Maud die zorgde voor een score. Met een mooi afstandsschot zette zij de 2-0 op het bord. Maar door een snelle uitbraak en wat geluk kwam SDO nog voor de rust terug tot 2-1.

Tijdens de rust werden de meiden weer wakker geschud. Na wat tactische uitleg, heerlijke limonade en wat mandarijntjes, waren de meiden klaar voor de tweede helft.
Daar was Anoek! Na haar vele schotpogingen viel de bal eindelijk ook voor haar door de korf. 3-1 voor De Vinken. Goed samenspel zorgde ervoor dat de kansen bleven komen en dat betaalde zich uit. De fanatieke, snelle Amber scoorde niet één maar zelfs twee keer! 5-1. Hoewel het spel daarna toch wat verslapte, gaf De Vinken deze voorsprong niet meer uit handen en sleepte zij de overwinning én hun eerste kampioenschap binnen. Natuurlijk werd er na de wedstrijd flink gefeest met de traditionele ‘Jip & Janneke’ champagne en de grote chocolade medailles die trots door Finn en Ingrid werden ‘uitgereikt’. Nu op naar de zaalcompetitie waar een nieuwe uitdaging wacht.


20-10-2018   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors