Korfbalvereniging
De Vinken

Onnodig verlies van het vierde


Onnodig verlies van het vierde
Onnodig verlies van het vierde
Het is zaterdag 15 januari, De Vinken 4 vertrekt vandaag naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Oranje nassau 4. Vandaag gaan de reserves Marcel en Frans mee. Ook omdat Peter niet helemaal fit is en Rene van Rooijen zijn eerste wedstrijd in jaren speelt. Rene, welkom weer bij De Vinken. Ook Ellen is reserve. Zij komt in de tweede helft in het veld voor Maaike.


De Vinken begon slap aan de wedstrijd en Oranje Nassau kon op 2-0 komen. Vincent kon wat terug doen door een afstandschot te scoren: 2-1. Maar de tegenstanders liepen vrij simpel uit naar een 7-1 voorsprong. Een droog afstandschot van Wilma en het was 7-2. Weer liep Oranje Nassau uit en dit maal naar 11-2. Peter moest toch het veld verlaten door ziekte en Marcel was zijn vervanger vlak voor rust. Een kansje van Ruby betekende de 11-3 ruststand.

In de rust werd er vooral gepraat over onze slechte periode en hoe het beter moest, geduldig blijven spelen en de aanvallen geduldig uitspelen.
Met Marcel en Ellen in de gelederen konden we wat meer druk zetten op de tegenstanders, ze hadden daar ook gelijk veel moeite mee. Ellen kon een afstandschot scoren: 11-4. Na goed aangeven en vangwerk van Marcel kon Mient de 12-5 scoren. Een goed afstandschot van Marcel betekende de 12-6. We gingen steeds beter spelen maar vergaten de vele kansen te benutten. Frans kwam het veld nog in voor René die een prima wedstrijd speelde, maar de wedstrijd toch niet kon uitspelen. Een afstandschot van Vincent en de 13-7 op het scorebord.
Het vierde bleef knokken voor een beter resultaat. Marcel gaf daar gehoor aan door uit twee aanvallen twee afstandschoten te scoren 13-8 en 13-9. Helaas kwam dit te laat en konden we geen punten mee nemen.

We mogen wel trots op de tweede helft zijn waar we dus met 2-6 wonnen . Iets om mee te nemen naar de volgende wedstrijd......

Groetjes,

Marcel St. Nicolaas

16-01-2011   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors