• Mooie start

28 nov 2021
  • Afgelopen zaterdag speelde het eerste de eerste wedstrijd van de zaalkorfbalcompetitie, seizoen 2021-2022. Waarschijnlijk was dit voorlopig ook de laatste wedstrijd.  Het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond) beraadt zich erop hoe om te gaan met de coronamaatregelen, die sinds zondag gelden. Los hiervan gaf ons vlaggenschip wel duidelijk een visitekaartje af. Het bezoekende Koveni werd met een 33-13 nederlaag terug naar Nieuwegein gestuurd.

Jelle en Emese
    Sabrina kwam met een wijziging in de beginopstelling. Voor de tijdens de oefencampagne aan haar knie geblesseerd geraakte Emese  speelde Dorien. Zij kwam in het verdedigingsvak naast Mariska, Levi en Gideon. Deze laatste verving de zieke Jelle. De aanval bestond uit Zoë, Eva, Jerom en Rutger.
    In het eerste kwartier werd al duidelijk dat we als veld tweedeklasser in de derde klasse van de zaalcompetitie tot de titelfavorieten behoren. In de vijftiende minuut scoorde Rutger 8-2. Koveni had op dat moment al treffers van Zoë (2x), Mariska 2x), Jerom (2x) en Eva om de oren gekregen.

Levi en Jerom
    In het tweede kwart kwam de doelpuntenmachine van ons Suiteteam nog beter op stoom. Levi (3x), Jerom (nog eens 3x), Gideon (2x), Rutger (2x), Zoë en Dorien bepaalden de ruststand op een wel heel overtuigende 20-5.
    Op zich al een fraaie eindstand, maar er was nog een helft te gaan. Die tweede helft was een stuk rustiger. Ons Kindermodehuisteam nam zichtbaar gas terug. De eerste twintig minuten na rust vielen slechts vijf thuisscores: Levi gooide er nog vier in en aanvoerder Jerom bepaalde de tussenstand tien minuten voor tijd op 25-8.
    In de laatste tien minuten bouwde onze trots de voorsprong nog verder uit. Met tussendoor een treffer van Zoë, onderstreepten Levi (nog 3x) en Jerom (nog 4x) onze scoringsdrang. Beide topscorers maakten in totaal tien treffers: de eindstand was 33-13.

Onzeker vervolg
    Het is zoals voor velen in ons land een flinke tegenvaller hoe de ontwikkelingen rond Covid-19 uitpakken. Sabrina: “Het is echt balen. We draaien juist zo lekker nu. Een mooie gedeelde tweede plaats halverwege de veldcompetitie en dit mooie begin…”.