• Mooie laatste partij van dit seizoen. Op naar buiten!

  19 mrt 2024
 • Zaterdag 16 maart speelde de Vinken C1 een wedstrijd tegen Fiducia C3. Na de winst van vorige week, waarmee we het kampioenschap binnenhaalden, konden we vandaag eigenlijk al slapend de vroege wedstrijd spelen. Zo vroeg verzamelen waren we niet meer gewend.

  Niet iedereen kon wakker worden met een goed pot harde muziek in de auto, dus we moesten het van de peptalk hebben. Nadat het fluitsignaal voor de start klonk, was het na 5 minuten 1-0 voor de tegenpartij. Oké, even wakker worden! Na amper twee minuten maakte Niels gelijk met een korte kans. Het duurde even, maar toch maakte Fiducia het volgende punt voor 2-1. Vrijwel direct daarna scoorde Amélie de gelijkmaker op afstand, 2-2. We kregen de smaak te pakken! In de volgende 10 minuten pakten Anoek (met korte kans), Niels (van achter de korf) en Daan (met schot op afstand) punten voor de Vinken. We gingen de rust in met 2-5.

  Na de rust gingen we los. Zelfs zo lekker dat de thuisblijvers zich afvroegen of de tegenstanders wel terug waren gekomen op het veld. Het werd 2-6, daarna met doorloopballen van Jayden en Anoek 2-8. Met een schot van Cas naar 2-9 en Amélie pakte een kansje en maakte 2-10. Jayden zette twee afstandsschoten achter elkaar op naam voor 2-12, waarvan de tweede met assistentie van Cas uit de verdediging. De tegenstanders besloten toch nog een puntje te maken naar 3-12, maar eigenlijk was de wedstrijd al bekeken. Amélie vond het nog niet overtuigend genoeg en pakte nog een kansje voor 3-13. Jayden deed er nog een schepje bovenop naar 3-14 met een mooi stap-achteruit-schot. Fiene maakte de wedstrijd af met een doorloopbal naar eindstand 3-15.

  Maar wie waren er nog niet helemaal wakker? De scorebeheerder zette niet één punt bij na het schot van Fiene, maar twéé. De eindstand bij KNKV-lijst is dus 3-16. We konden het puntje ook wel missen…
  Het was niet mooi geweest als we als kampioenen deze wedstrijd hadden verloren. Dan hadden we écht staan slapen. Mooie laatste partij van dit seizoen. Op naar buiten!