• De Vinken E1 sluit mooi zaalseizoen winnend af

3 apr 2022
  • Het door de Jumbo gesponserde E1 team van K.V. De Vinken heeft een leuk zaalseizoen achter de rug. Iedere maandag en woensdag werd er getraind en werden de mooiste doelpunten gescoord. Maar de allermooiste doelpunten werden toch echt bewaard voor de zaterdagen. Zodat de papa's, mama's, familieleden en vrienden ze konden zien. Hierbij een terugblik naar het afgelopen zaalseizoen.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Fiducia. Het was een lastige wedstrijd. We begonnen goed, maar kregen het lastiger en lastiger. Uiteindelijk werd een nipte 9-8 overwinning geboekt.

Na een verplichte pauze door het coronavirus, mochten we ruim een maand later eindelijk weer een wedstrijd spelen. Ditmaal tegen OVVO, iedereen wist elkaar goed te vinden en uiteindelijk werd een mooie 12-4 overwinning behaald.

De week daarna stond de return al op de agenda tegen Fiducia. Ditmaal waren Susanne en Brenda de coach. Je kon zien dat het een gouden duo was en samen met het team werd er weer gewonnen, ditmaal ruim met 13-4.

Het was leuk om te zien dat iedereen binnen de E1 beter en beter werd. Maar de volgende wedstrijd was tegen Synergo. Op het veld werden we letterlijk en figuurlijk afgedroogd (een speler was net voor de wedstrijd in het water gevallen :-)) met 12-2. We begonnen de wedstrijd flitsend en stonden binnen de kortste keren al 5-0 voor. Bij 12-4 floot de scheidsrechter af. En zoals de kop van het verslag vertelde "Allemaal gescoord!", super leuk! en 4 gespeeld 4 gewonnen.

Vanwege de tussenkomst van de voorjaarsvakantie en een zaterdag vrij hadden we weer genoeg tijd om te oefenen. Samen met de E2 hebben we in deze periode op trainen veel spelletjes gespeeld, geoefend met gooien, vangen en schieten en lekker onderling wat wedstrijdjes gespeeld.

De eerste wedstrijd na de onderbreking was tegen Victum, Victum heeft ook een aantal goede spelers en maakte het ons flink lastig. Lisa heeft een supertof verslag geschreven over deze wedstrijd. Ze verteld daar het volgende over: "We speelden goed samen en maakten mooie aanvallen. Af en toe scoorde Victum maar wij scoorden meer." en zo is het. We wonnen met 13-9.

Dan staan op 19 maart opeens beide koplopers tegenover elkaar. De Vinken tegen Huizen. Huizen wint zijn wedstrijden allemaal vrij makkelijk en heeft ook iets meer gescoord. Dit wordt een leuke uitdaging. De woensdag voor de wedstrijd trainden we alleen met het team. De laatste puntjes op de i. Tijdens het praatje voor de wedstrijd zag je al wat spanning op de gezichtjes, maar vooral had iedereen er veel zin in. Stiekem werd er al bij de wedstrijdbespreking van Huizen afgeluisterd :-0 en dat werd doorverteld. De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd en we begonnen meteen fanatiek. Binnen 10 minuten stond het al 4-4, uiteindelijk waren we net een maatje te klein en verloren we met 10-8. Maar zoals Stan zijn verslag afsloot: "Volgende week gaan we weer winnen en naar de Mc Donalds". En zo is het gegaan.......

De dag van de MC is gekomen, we mochten spelen tegen Viko. Na 10 minuten stonden we met 5-0 voor, maar de 10 minuten daarna stond het opeens 6-6. Viko flitste aan alle kanten er langs en wij hadden het even lastig. We hebben in de rust rustig besproken wat we moesten doen en uiteindelijk wonnen we gelukkig met 17-8. Ditmaal schreef Mike de beroemde woorden in het verslag: "na het warm spelen gingen we gelijk vol gas" en "na de wedstrijd hadden we nog iets leuks, eindelijk met zijn allen naar de Mc Donalds". Eigenlijk vergeten we nog te vertellen dat we samen met alle E-tjes team van de week waren bij het eerste. Ook een toffe ervaring.

En dan de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen OVVO.
    Theoretisch konden we nog kampioen worden. Huizen moest namelijk nog tegen Victum. Alleen is deze wedstrijd niet meer gespeeld. Dus als we de wedstrijd van OVVO winnen, staan we met dezelfde punten bovenaan. Eerst maar eens lekker korfballen. OVVO begon beter aan de wedstrijd dan De Vinken. Wij hadden het lastig en het stonden snel met 0-1 achter. Kort daarop maakten we 1-1. De eerste 10 minuten waren voorbij. De rest van de wedstrijd ging het wat makkelijker. OVVO scoorde niet meer en op het laatst had bijna iedereen weer gescoord. We wonnen met 11-1.

Ook stond deze zaterdagmiddag weer een leuke activiteit op het programma. De jeugdleden gingen lasergamen. Op die manier hebben we het leuke zaalseizoen afgesloten en zo is er altijd wat leuks te doen bij KV de Vinken.