• Mooi slotakkoord De Vinken 1

  30 okt 2022
 • Er zijn van die zaterdagmiddagen die je in een paar woorden kunt samenvatten. Afgelopen zaterdag 29 oktober was de kraker De Vinken 1 tegen Fiducia 1. Ook deze wedstrijd was in zeven woorden samen te vatten nl:

  Twee punten. Dames on-fire. Heren missen strafworpen.

  Met een mooie 14-12 overwinning sluiten we het eerste deel van de veldcompetitie af.

  Deze zaterdag was er mooi weer voorspeld. De zon liet zich echter niet al te veel zien, maar de temperatuur was aangenaam genoeg om langs het veld te zitten en om binnen de lijnen het zweet te laten vloeien. De laatste zaterdag van dit eerste gedeelte van de veldcompetitie.

  Fiducia 1 is een bekende tegenstander. De vakopstellingen waren dan ook conform verwachting. In de eerste aanval moesten Gideon, Finn, Iris en Emese de punten gaan scoren en in de eerste verdediging moesten Levi, Jerom, Deena en Zoë proberen te voorkomen dat de tegenstander de punten maakte.

  De start was goed. Al in de eerste minuut wist Iris te scoren vanuit een vrije bal. Haar eerste doelpunt, maar zeker niet het laatste. Ze was zeer belangrijk voor het team deze middag.

  In het andere vak was het aan Fiducia om de stand gelijk te trekken, wat na vijf minuten ook lukte. Met twee snelle heren en goede ondersteunende dames wisten ze de 1-1 te scoren.

  Na de vakwissel ging het heel snel. Binnen een minuut stonden er opeens twee doelpunten extra voor De Vinken op het bord. Een vrije bal en een strafworp waren voor Zoë en Levi buitenkansjes. Dit leidde tot een fraaie 3-1 voorsprong.

  Na het terugkeren naar de beginopstelling ging het verder gelijk op. Op 8.12 scoort een Fiducia heer van afstand de 3-2. Op 12.54 is het de tweede dame van het aanvalsvak, Emese, die haar eerste afstandschot raak schiet 4-2.

  Binnen een halve minuut scoort Fiducia mee, nu – en dat is uitzonderlijk – via een dame de 4-3. Op 14.16 wordt het nog spannender, een Fiducia heer maakt de 4-4 via een slim afstandschot. Een time out aangevraagd door Vinkentrainer Sabrina Kooijman is hard nodig. Te veel slordig balverlies en te weinig drive in de duels.

  Op 21.21 en op 23.54 scoort Iris 2x van afstand. Haar dame beleefde een hele vervelende middag. De laatste minuten voor de rust is Fiducia het kwijt en verliest daarmee ook de wedstrijd, Jerom weet zich via een mooie beweging vrij te spelen en Emese scoort opnieuw van afstand. We gaan rusten met de stand 8-5.

  Na de rust blijkt dat de bespreking Fiducia niet heeft geholpen. De ploeg komt niet scherp uit de kleedkamer en gaat net zoals De Vinken af en toe wat slordig met de bal om. Als ze na 10 minuten de eerste bal door het gele mandje krijgen is het inmiddels al 10-6 geworden. Emese heeft dan al van afstand gescoord en Levi heeft een strafworp benut. Helaas miste Jerom daarvoor een strafworp.

  Deze voorsprong kwam niet echt meer in gevaar, hoewel er bij Fiducia nog genoeg brandstof in de tank zat. De brandstof leidde tot meerdere doelpunten maar er ging ook wat energie verloren door gepraat en frustratie. De passie was er wel maar geen scherpte en ook geen verandering van tactiek van spelen.

  De grootste voorsprong in de tweede helft was vier doelpunten. Het was Iris die nog driemaal scoorde van afstand en Levi die een afstandsschot raakt schoot. Gideon miste in deze fase nog een strafworp. De uiteindelijke eindstand was 14-12.

  Twee belangrijke punten binnen in deze 2e klasse, waarin vooral de ploegen op plaats 2 tot en met 6 in de rangschikking het elkaar flink moeilijk maken. De Vinken gaat met een vijfde plek door naar de voorjaarscompetitie. Fiducia staat zesde.

  Vinkenfan.