Korfbalvereniging
De Vinken

Monsterscore voor Tweede tussen jubileumfestiviteiten


Monsterscore voor Tweede tussen jubileumfestiviteiten
Monsterscore voor Tweede tussen jubileumfestiviteiten
Pffffff….. Zucht… Kreun.. ”Ach wat is het vroeg”. Het was 15 januari, de dag na het jubileumgala, tevens de dag dat de wedstrijd tegen KIOS 2 op het programma voor het door Café-restaurant De Veensteker gesponsorde tweede van korfbalvereniging De Vinken.
Menigeen had moeite met opstaan na deze korte nacht, toch was het gehele tweede op tijd aanwezig in de sporthal. In de wedstrijden voor de onze zagen we het zwaar door katers geteisterde derde verliezen, en de wat frissere A1in een spannende wedstrijd winnen.


Onze tegenstander KIOS, kenden we nog uit de spannende eerste competitiewedstrijd van het seizoen, die we nipt met 11-10 verloren. Aangezien we nog steeds onderaan de ranglijst staan, zou een overwinning erg fijn zijn. Jasper was op deze ochtend, na zijn wintersport nog niet gesignaleerd in de sporthal (wij gingen er vanuit dat hij in een file stond), en daarom was Arjan zijn vervanger. Deze ervaren rot scoorde tevens het eerste doelpunt van de wedstrijd. KIOS wist direct de gelijkmaker te socren, en dit patroon herhaalde zich enkele malen tot aan de rust. Met de voorsprong nog steeds in handen gingen we met 6-4 de kleedkamers in.
Daar uitte Jan zijn tevredenheid over de prestaties tot nog toe. Maar hij wees er ook op dat de wedstrijd nog niet gespeeld was, en dat we tweede helft nog flink aan de bak moesten…

En dat deden we, na rust kwam er een soort doelpuntenmachine van onze kant op gang. Score’s van onder andere Stefan, Arjan, Roos, Rogier volgden elkaar in hoog tempo op,

zo valt ook te lezen in het verslag van KIOS: “Toen we vrij snel in de tweede helft op 6-5 kwamen lag alles weer open. Toen bij 7-5 een stip werd gemist leek er even iets te knakken bij ons. In de acht minuten daarna werden we aan flarden geschoten en halverwege de tweede helft was het 5-14. De paar goals die we daarna nog scoorden maakten de afstraffing niet minder pijnlijk.”

Vanaf dat moment speelden wij de wedstrijd rustig en met plezier uit. Arjan werd gewisseld voor Arco, die ook nog een doelpuntje meepakte, en de einduitslag was een zeer aangename 18-8.
Scores van: Arjan (5x), Stefan (3x), Roos (3x), Silvia (2x), Rogier (2x), Sjaak (1x) Ronald (1x) en Arco (1x)


Verder:
• Arjan en Arco bedankt voor het invallen en Marco bedankt voor het reserve zitten!
• Waren veel spelers van het tweede vrijdagnacht tot in de kleine uurtjes te vinden in de kantine op het jubileumgala, toch leed onze wedstrijd er niet onder. Sterker, er werd vele malen scherper dan normaal geschoten. Om ook in de toekomst goede resultaten te behalen, moeten we nu elke vrijdagnacht verplichte teamfeestjes houden.
• Was Jasper niet zoals wij dachten nog op wintersport. Nee, hij was op tijd teruggekomen en was even een uurtje op bed gaan liggen. Dat uurtje werd wat langer, en nu kan hij officieel zeggen dat hij zich ooit verslapen heeft voor een wedstrijd die om 12:30 begint.
• Ondanks dat een bekende figuur van een naburige club scheidsrechter was, wist Jan zich deze wedstrijd netjes te gedragen en bleven de kaarten in de borstzak.
• Zagen we bij toeval op de Twitter-account van KIOS het volgende bericht:
“@kvdevinken Gefeliciteerd Vinken! op tijd naar bed, morgen komt kios!!!”
• Bleek afgelopen week op een training dat een aantal tweede-spelers nog nooit van het woord “hypothetisch” gehoord had, en het associeerde met “Jazeker, de hypotheker.” In ruil voor een eervolle vermelding in een van de volgende verslagen mag u, als lezer, raden om welke spelers/speelsters het gaat.
• Met onze score van 18 doelpunten in een wedstrijd hebben we net niet het competitierecord te pakken, het is één doelpunt minder dan ZKC ’31 er in december scoorde tegen Atlantis.
• Waren de overige uitslagen van deze week Atlantis 2- DKV 2 15 - 12 en Ados 3- Zkc '31 3 15 – 14
• Zijn we “officieel” van de laatste plek af, momenteel staat er 5 van de 8 teams in de competitie op 6 punten. De nummers 2 en 3 staan op respectievelijk 7 en 8 punten, alleen ADOS lijkt al veilig voor eventuele degradatie met 12 competitiepunten.
• Is de volgende wedstrijd van het zaalseizoen op 22 januari om 16:15 uit bij “officiële “hekkensluiter ZKC ‘31. In de eerste ontmoeting verloren we nipt met 13-14, dus we zijn

21-01-2011   |   Reacties: 1   |  reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors