Korfbalvereniging
De Vinken

Klaar voor nieuwe seizoen


Klaar voor nieuwe seizoen
Klaar voor nieuwe seizoen
De afgelopen weken heeft ons vlaggenschip zich voorbereid op de nieuwe competitie van het seizoen 2019-2020. Trainer-coach Dirk van der Vliet heeft opnieuw een jaar bijgetekend, maar ziet in zijn selectie wel een aantal wijzigingen.

Topscoorster

Bij de dames heeft aanvoerster Annick de overstap gemaakt naar overgangsklasser DOS in Westbroek. Een flinke aderlating voor de ploeg, gezien de scoringskracht van Annick. Zij was de laatste competitiejaren topscoorster van het eerste achttal.
Dorien is weer terug van een vervelende blessure, die haar de laatste wedstrijden van de veldcompetitie 2018-2019 aan de kant hield. In deze periode was Lisette van der Leeden haar vervangster. Zij deed dit naar voldoening en blijft ook nu in het eerste. Fenne houdt haar plaats en ‘good old’ Mariska Meulstee zal met haar doelpuntgerichtheid het viertal dames completeren.
Bij de heren zien we de terugkeer van Levi Kroon, na zijn driejarig avontuur bij Blauw Wit Amsterdam. Met zijn jeugdig elan, scoringskracht en geslepenheid zal hij ons vlaggenschip kunnen versterken. Naast hem bleven de zwagers Jerom en Rutger beschikbaar voor ons eerste. Het herenkwartet wordt gecompleteerd door voorzitter Kelvin.
Roosmarijn heeft ervoor gekozen om het zaterdagkorfbal te verruilen voor het spelen in een van de midweekteams. Gideon en Jelle spelen komend seizoen in het tweede.

Oefencampagne

Ons eerste is de voorbereiding gestart met een trainingsdag op 17 augustus. Nagenoeg een complete selectie trainde ’s morgens en speelde ’s middags wat oefenpotjes onderling. Op zaterdag 24 augustus speelden we een oefentoernooi bij Vriendenschaar Bodegraven. De eerste wedstrijd tegen eersteklasser Apollo ging lang gelijk op. Toch moesten we met 17-13 het onderspit delven. De tweede wedstrijd was tegen Vriendenschaar. In de afgelopen zaalcompetitie was hier nog kansloos van verloren. Nu ging de winst met 16-12 naar Vinkeveen. Afgelopen zaterdag was het slot van de oefenperiode in Kockengen tegen het plaatselijke ESDO. Na een stroeve start kon ons eerste in de tweede helft afstand nemen en uiteindelijk met 11-18 winnen.
Op zaterdag 7 september start de competitie. De Vinken 1 speelt die middag om 15.30 uur thuis op sportpark De Molmhoek tegen Dijkvogels uit Maasdijk. Dit wil je natuurlijk niet missen, dus...
30-08-2019   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors