• Keurige winst voor S1

12 sep 2020
  • In de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe veldcompetitie heeft ons eerste opnieuw de volle buit binnen gehaald. In een regelmatig oplopende score trok de equipe van trainer-coach Johan Kroon tegen het bezoekende HBC uit Heemskerk terecht aan het langste eind. Via een 12-6 ruststand finishten de korfbalteams op 24-13.

Sterk begin
    Met Zoƫ, Eva, Jerom en Rutger in de eerste aanval was het binnen twee minuten 2-0 via doelpunten van Rutger en Jerom. Zowel aanvallend als defensief overheerste ons vlaggenschip de eerste twintig minuten. De tweede aanval met Emese, Mariska, Gideon en Levi was eveneens productief. Treffers van Levi, Jerom (2x), Rutger, Emese en Mariska (2x) brachten de tussenstand op 9-3. Na drie tegentreffers van HBC brachten Gideon en Rutger de ruststand op 12-6.

Rutger en Robin
    De eerste tien minuten na rust mocht HBC nog geloven in aanhaken, maar na 14-9 scoorden wij vijfmaal op rij. In de laatste fase van de wedstrijd kreeg Robin Troost nog speelminuten. Robin luisterde zijn debuut op met een fraaie treffer: 21-11. Daarna walste onze Vinkenaanval stevig door. Rutger maakte met zijn achtste dagtreffer 22-11. Eva 23-11 en aanvoerster Mariska legde de 24-11 erin.
    Een onrustig einde van de wedstrijd met nogal wat Heemskerkse overtredingen en enkele gele kaarten voor herhaald ruw spel leverde de bezoekers in de laatste minuut nog wel twee treffers op: eindstand 24-13.