• Kees bedankt!

  28 jun 2022
 • Bedankt Kees!!

  Onlangs ontvingen we het bericht dat onze erevoorzitter Kees Wolfert afgelopen zondag 24 juni op 88-jarige leeftijd in zijn woonplaats Ommen is overleden. Wij condoleren zijn vrouw Dini en leven op afstand in gepaste droefenis mee, vanwege het overlijden van Kees.

  Eind 1960 kwamen Kees en Dini Wolfert in contact met Arnold Scholten. Kees en Dini werkten als leerkrachten op de CNS (nu de Schakel) van Vinkeveen. Arnold was elektricien, maar net als de Wolferts een korfballiefhebber. Of het een idee was om een korfbalclub in Vinkeveen op te richten?

  Het bleek een geweldig idee. Al op de eerste trainingsdag, zaterdag14 januari 1961 in de gymzaal bij het viaduct, stroomden vele tientallen (veelal jeugd-) leden toe. Die dag werd de oprichtingsdatum van onze korfbalvereniging De Vinken. Een bijzonder succesvolle en in de Vinkeveense gemeenschap zeer gewaardeerde sportclub ontstond. De Vinken groeide als kool en mede door de tomeloze inzet van Kees en Dini werd De Vinken een toonaangevende vereniging binnen de korfbalbond en binnen Vinkeveen.

  Het gaat te ver om alle verdiensten van het korfbalechtpaar hier te benoemen. Daar hebben we natuurlijk ook onze Kroniek voor. Deel I is voor een groot deel gevuld met hun activiteiten voor onze korfbaljeugd.
  Kees werd bij zijn aftreden als voorzitter benoemd tot erevoorzitter en ook Dini kreeg het erelidmaatschap toen zij haar bestuursfunctie later neerlegde. Niet voor niets ook ontvingen beiden tijdens ons 25-jarig jubileum het eerste exemplaar van onze Kroniek uitgereikt. Bij ons vijftigjarig bestaan waren Kees en Dini wederom present.

  We hebben heel veel warme herinneringen aan Kees Wolfert en we zijn als korfbalgemeenschap dankbaar voor wat hij en Dini voor ons hebben betekend. Bij De Vinken staan we aan de β€˜vooravond’ van het grote clubkamp. Kees en Dini waren jarenlang onze voorgangers bij de kampen in Lochem. Een schat aan dierbare herinneringen!
  De Vinken wenst Dini en de verdere familie veel sterkte voor de komende tijd.

  Dag Kees!