• Kampioenen van de D2

8 apr 2023
  • De Vinken D2 heeft een mooi prestatie neergezet. In een poule met veel goede en gelijkwaardige ploegen stonden ze drie wedstrijden voor het einde van de competitie gedeeld bovenaan. Maar we moesten dan nog wel tegen de gedeelde nummer 1 en de nummer 3, die ook nog kampioen kon worden. De laatste wedstrijd was dan tegen SDO. De thuiswedstrijd ging ook niet makkelijk. Al met al een mooie uitdaging en dito finale.

TZ

De eerste wedstrijd van de drie was tegen TZ. We speelden dit seizoen al drie keer tegen TZ en iedere keer trokken we aan het kortste eind. We kwamen wel dichterbij qua scores, zou het dan dit keer lukken? Uiteindelijk hebben we het aan een goede fase te danken, dat we een punt over hielden aan deze wedstrijd. Al met al een goede wedstrijd (van beide kanten) en TZ had misschien wel het betere van het spel, maar wij waren net wat zuiverder in de afronding.

Fortissimo

De tweede wedstrijd van de drie was tegen Fortissimo. Wederom een goede ploeg. De eerste wedstrijd tegen Fortissimo wonnen we relatief makkelijk. Dit was dan ook onze beste wedstrijd van het seizoen. Nu was het vooral hard werken en uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen met 7-3. Al had het anders kunnen aflopen met de 6 strafworpen(!!) die Fortissimo had gekregen. We stonden dus nog steeds bovenaan.

SDO

De laatste wedstrijd was tegen SDO Kamerik. In de thuiswedstrijd begonnen we destijds erg goed. We liepen uit naar 5-0, maar SDO kwam terug tot 6-5, via 8-6 scoorden we de laatste paar minuten nog tot 11-6. We waren dus al gewaarschuwd. SDO heeft graag de bal lang in hun bezit en dat haalt ons uit het spel.

Tijdens de voorbespreking vooral gesproken dat we moesten genieten van het feit dat we zover waren gekomen. We moesten trots zijn dat we nog steeds meededen in deze sterke poule. We begonnen dan ook prima aan de wedstrijd. Met hard werken kwamen we 5-1 voor met de rust. Echter gebeurde daarna hetzelfde als in de thuiswedstrijd. We kwamen niet meer in ons spel en langzaamaan kroop SDO dichterbij. 8 minuten voor tijd was het 5-4. Uiteindelijk scoorde we de verlossende 6-4, waarna SDO in de laatste minuut 6-5 scoorden. We zijn kampioen!

Het was misschien niet de beste wedstrijd, maar uiteindelijk wel een spannende voor het publiek. Van de eerste minuut van het seizoen tot de laatste minuut van het seizoen was het niet bekend of we het zouden halen, maar uiteindelijke is toch gelukt.

Het is een mooie teamprestatie! Op naar het veld!