• De verjaardag van De Vinken - 14 januari

  15 dec 2020
 • Na afloop ...

 • Wat een feestje was het! Ondanks de corona perikelen waardoor het een feestje in de huiskamers werd, was het wat ons betreft geweldig en aan de aftermovie te zien vonden jullie dat ook ;-) !!

  Onze speciale dank gaat uit naar onze sponsoren van de avond, maar ook aan Rein Kroon en Laure Montanus voor het schenken van de vlag met ons mooie - al zeggen we het zelf - jubileumlogo namens de gemeente en natuurlijk het meespelen op de avond zelf. Bedankt ook aan de jubileumcommissie voor de voorpret en de organisatie!

  En uiteraard onze bijzondere dank aan alle leden en vrijwilligers: dank dat jullie er allemaal bij waren, zonder jullie geen feestje!!

  Vooruitlopend op een speciale editie van de nieuwsbrief met nog veel meer foto's en links naar de getoonde filmpjes kan je hier alvast nagenieten.

 • De voorbereidingen

 • Welkom! Op 14 januari gaan we onze jubileum verjaardag online met elkaar vieren. Op deze pagina staat de manier waarop we dat gaan doen, welke spelregels van toepassing zijn en leggen we vast uit hoe je je kunt voorbereiden.

  [evenement afgelopen]

  Hierboven vind je de definitieve link om in te loggen. Stuur van te voren een WhatsApp naar Jerom met je naam en emailadres (zie uitleg hieronder). Je hebt dan Jerom gelijk in je telefoon staan. Hij maakt onderdeel uit van de jury van de bingo en de quiz en de goede antwoorden moeten via WhatsApp naar hem worden gestuurd. Dus dat nummer heb je zeker nodig! Heb je vooraf vragen kan je die ook aan Jerom stellen via WhatsApp.

  Online Spelregels

  • Houd je microfoon op mute/dempen zodat het voor iedereen verstaanbaar is en blijft – uiteraard even aanzetten als je Bingo roept!!
  • Pin de presentatoren (zie uitleg tips en tricks) zodat je deze op het scherm houdt en alles goed kan zien.
  • Zorg dat je WhatsApp erbij hebt (zie voorbereiding “WhatsApp”)
 •  

  Psssssttt ... stiekem al in het tasje gekeken en wil je de merchandise online bestellen?

  >>>> De link naar de info en bestelpagina vind je hier <<<<

 • Online meefeesten via een computer

  We gaan gebruik maken van Google Meet om elkaar online te ontmoeten. Als je via een PC gaat deelnemen wordt Meet automatisch geopend in je webbrowser en is er geen extra software nodig. Door nu zelf meet te openen kan je dit nu al testen en instellen. In principe is dit in 3 stappen gereed. Helemaal onderaan op deze pagina vind je nog wat extra tips en tricks.

   

  1. Klik https://meet.google.com/
  2. Kies “Nieuwe vergadering” en dan “Meteen een vergadering starten” (geen zorgen er gebeurt nog niks)

    
  3. Je ziet nu het openingsvenster van Google. Als het de eerste keer is vraagt je webbrowser om toegang tot je camera en je telefoon. Klik dan 2 keer op toestaan (voor je camera en je microfoon).
  4. Je ziet nu jezelf in het videovenster en als je praat zie je links onder in het videovenster de groen puntjes bewegen. Als dat zo is ben je klaar om deel te nemen en hoef je straks alleen nog maar op “Nu deelnemen” te klikken als het feestje start!

   

  Online meefeesten via een tablet of telefoon

  Google Meet is ook beschikbaar als App voor een tablet of telefoon via de app stores.

  Android / Google: Klik hier voor de Android Google Meet App
  Apple / Iphone / Ipad :
  Klik hier voor de Iphone / Ipad Google Meet App

  Installeer de App

  1. Als het de eerste keer is vraagt je telefoon of tablet om toegang tot je camera en je microfoon. Klik dan 2 keer op toestaan (voor je camera en je microfoon).
  2. Kies “Nieuwe vergadering” en dan “Meteen een vergadering starten” (geen zorgen er gebeurt nog niks)

  3. Je ziet nu jezelf in het videovenster en als je praat zie je in het videovenster de puntjes bewegen. Als dat zo is ben je klaar om deel te nemen en hoef je straks alleen nog maar op “Nu deelnemen” te klikken als het feestje start!

   

  WhatsApp

  Voor de bingo en de quiz gaan we WhatsApp gebruiken. Zet hiervoor Jerom als contactpersoon in je telefoon met nummer 06 23 80 05 19 als je dat niet hebt. Open WhatsApp en stuur een bericht naar Jerom met je voor- en achternaam zodat Jerom straks ook weet wie welk antwoord stuurt. Als het kan doe dit dan een paar dagen van tevoren! Als je de link iets eerder wil hebben stuur dan gelijk je emailadres mee dan krijg je die via de mail. Op de dag zelf staat de link uiteraard gewoon op deze pagina.

 • Tips en tricks - gebruik Google Meet

  Let op, specifiek voor Apple gebruikers:  je hebt een google account nodig om mee te kunnen doen met een Google Meet online vergadering.

  De mogelijkheden van Google Meet (gebaseerd op de webbrowser versie). Op mobiele apparaten zijn de meeste functies ook aanwezig maar zitten deze op een andere plek.

   

  Het instellen/aanpassen van de weerrgave zodat er meer of minder mensen op het scherm passen en de presentatoren of andere "pinnen" = vastzetten op je scherm zodat deze altijd zichtbaar zijn.