Korfbalvereniging
De Vinken

Zeer geslaagde JAV


Zeer geslaagde JAV
Zeer geslaagde JAV
Woensdag 14 maart was onze jaarvergadering. In een plezierig verlopen bijeenkomst kozen we een nieuwe voorzitter, namen we afscheid van een illustere penningmeester en kreeg Johan Kroon het Vinkenereteken.

14 maart hielden we onze jaarlijkse ledenvergadering. Deze redelijk goed bezette bijeenkomst kende naast het vaststellen van het beleid van de club deze keer enkele speciale hoogtepunten. Zo is Kelvin Hoogeboom aangesteld als voorzitter en kreeg Johan Kroon het Vinkenereteken uitgereikt.

Kelvin
De vergadering werd voor deze gelegenheid geopend door onze secretaris Ronald. Hij stelde de aanwezige leden voor om Kelvin officieel te benoemen tot voorzitter. Kelvin draait al diverse maanden mee in het bestuur en hanteert sinds november vorig jaar de voorzittershamer. Als jeugdspeler is Kelvin begonnen bij Atlantis. In 2004 kwam hij samen met broer Pascal naar De Vinken. Het is een unicum in de Vinkenhistorie dat een speler uit de selectie ook het voorzitterschap op zich neemt. Sowieso is Kelvin een verenigingsman bij uitstek. Naast het spelen in onze hoofdmacht (inmiddels ruim 200 basisplaatsen en met ruim 400 scores staat hij in de top 10 van Vinkentopscorers aller tijden) is hij actief als scheidsrechter en maakt hij deel uit van diverse commissies, waaronder ook de supportersvereniging ‘de Vinkenvikings’. En nu gaat onze inmiddels in Vinkeveen woonachtige milieudeskundige enthousiast aan de slag als preses van onze club.

Johan
De nieuwbakken voorzitter mocht direct een leuk intermezzo verzorgen tijdens de jaarvergadering. Johan Kroon kreeg het Vinkenereteken uitgereikt voor zijn grote verdiensten voor de club. We citeren de tekst van de hierbij uitgereikte oorkonde: “Als blijk van waardering voor zijn tientallen jaren enthousiaste en belangeloze inzet, die hij voor De Vinken heeft getoond. Johan Kroon is vele jaren een smaakmakende speler geweest in het vlaggenschip van De Vinken, een onnavolgbare speler met bijna duizend doelpunten op zijn naam. Daarnaast verzorgt Johan al heel veel jaren achtereen met een ongekend enthousiasme trainingen voor onze jeugd- en selectieteams en daarmee draagt hij zijn gedrevenheid voor en kennis van de korfbalsport voortdurend over op heel veel Vinken.”

De verdiensten van Johan voor De Vinken zijn onnoemlijk uitgebreid en belangrijk. Een van zijn laatste initiatieven is het exploiteren van het beachkorfbalveld dat De Vinken inmiddels rijk is. Logisch dat de aanwezige leden de wens uitspraken dat Johan nog lange tijd zijn enthousiasme voor de korfbalsport bij De Vinken wil uitdragen.

En verder

Het beleid werd besproken, op details aangevuld en vastgesteld. Zo ook de begroting. Nader nieuws over de inhoud volgt later.
We namen afscheid van Toos Fokker als penningmeester (na 36 jaar trouwe bestuursdienst...). In Mirjam Landwier hebben we een uitermate prettige, deskundige en enthousiaste vervangster.
Top was ook dat bij het vervullen van een aantal vacatures uit de vergadering steeds meer leden zich spontaan opgaven voor diverse klusjes. Mooi mooi!!

Meer foto's van de jaarvergadering vind je hier.

28-02-2018   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors