Korfbalvereniging
De Vinken

Het eerste zet zegereeks voort


Het eerste zet zegereeks voort
Het eerste zet zegereeks voort
Ook de tweede wedstrijd in 2011 heeft een positief resultaat voor de Vinken. In Weesp won de koploper van poule 3G won tegen hekkensluiter Argus met een comfortabele 8-23 stand. Door verlies van DOS (W) stijgt de kans van kampioenschap met de wedstrijd

Het door griep geteisterde vlaggenschip van coach Fred Straatman had de nodige aanpassingen. Charita Hazeleger en Peter Kooijman miste de start van deze wedstrijd. In een enigszins ongebruikelijke samenstelling begonnen in de aanval Peter Koeleman, Kelvin Hoogeboom, gelegenheidsaanvoerster Joyce Kroon en Mariska Meulstee. Aan verdedigende zijde stonden Rudy Oussoren, Rogier Schoenmaker, Helene Kroon en Melanie Kroon. Aan dameszijde is vooral de naam Kroon weer veelvuldig aanwezig. Na een redelijk gelijkopgaande beginstrijd was het toch wel snel duidelijk dat Argus in eigen huis niet lang stand kon houden tegen de Vinkeveners. Via een 1-4 voorsprong volgde score's van Helene, Mariska, Peter, Rudy en Melanie naar een solide 3-9 voorsprong met rust.

Blessureleed
Door een enkelblessure bleef Peter Koeleman in de tweede helft achter in de kleedkamer. Ronald Mul kwam voor hem binnen de lijnen. Ook Melanie Kroon moest gedwongen achter blijven, vanwege een opspelende knie. Charita Hazeleger kwam daardoor in het veld. Veelvuldig was Argus de kluts kwijt en konden de Fortis-dames de doorloopbal verzilveren. Argus deed nog enigszins wat terug door in de paalzone te scoren. Via een 5-12 voorsprong liep de Vinken tot spijt van het publiek uit naar 8-17. De uitstekende spelende Mariska Meulstee scoorde tweemaal op rij een doorloopbal en Rudy Oussoren prikte via een strafworp ook zijn 5de doelpunten in de mand. Joyce Kroon mocht ook haar aandeel in de zak doen. Invalster Silvia van Dulken kon helaas haar enige kans op score niet verzilveren waardoor een 8-23 de eindstand resulteerde.

Streekderby
Volgende week 29 januari word in sporthal “De Phoenix” in Mijdrecht, de wedstrijd Atlantis – De Vinken gespeeld. De twee clubs, allebei door Arnold Scholten opgericht, strijden in de onvervalste de Ronde Venenderby om twee wedstrijdpunten. De aanvang zal zijn om 16.35 uur.

24-01-2011   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors