Korfbalvereniging
De Vinken

Het derde pakt eerste winst van 2011


Het derde pakt eerste winst van 2011
Het derde pakt eerste winst van 2011
Dat het derde een lastig jaar heeft is wel duidelijk. Verleden jaar verloren we 2 keer in de zaalcompetitie en konden we het kampioenschap wel vergeten. Ook dit jaar verloren we al 2 keer, maar het enige verschil is dat onze poule zeer sterk te noemen is. En hoewel het steeds moelijker wordt, zijn er nog steeds kansen op een kampioenschap.

We moeten vandaag (22 januari) winnen van Ermelo 2. Onze eerste wedstrijd wonnen we met 18-8 maar het ging lastiger dan de score deed vermoeden. Om naar Ermelo te komen kwamen de spelers/sters van Vinken 3 uit alle windrichtingen. Dirk kwam samen met de invalsters Lisa en Marielle uit Vleuten. Stefan, Marco en Danique vertrokken uit Vinkeveen, Marcel en Elisa uit Amsterdam en Hans en Diana uit een buurtplaatsje in de buurt van Ermelo.

Martine was geveld door de griep, Arjan moest spelen in 2 en ook Ingrid moest weer eens een dame invullen uit 2 die een weekendje weg was. We druppelden langzaam binnen en toch wel ruim op tijd voor de wedstrijd, ook Dirk was met de dames keurig op tijd.
De scheidsrechter had wat meer moeite om de weg te vinden naar het boerenland wat een beetje aan Lochem deed denken.
Deze kwam dus niet opdagen en waar kennen we dit van. Gelukkig was de Kelvin van Ermelo bereid om ons dan toch te fluiten, met als enige optie om 2 x 25 minuten te spelen. We hebben dit maar geaccepteerd.

We begonnen super gemotiveerd aan de wedstrijd, maar was onze concentratie eigenlijk ook wel aanwezig door dit lange oponthoud? Toch begonnen we met een mooie voorsprong. Danique had geen moeite om de korf te vinden en een doorloopbal zorgde voor het eerste doelpunt van de avond: 0-1. Een aanval daarna ging ze goed door nadat haar tegenstandster zelf op de grond ging liggen, opnieuw via een doorloopbal 0-2. De Vinken was een kei in het verprutsen van kansen, en zo hielpen we Ermelo in de wedstrijd. Ermelo kwam dan ook snel terug tot 1-2. Gelukkig was het Dirk die een afstandschot raak schoot en de stand was weer 1-3 in het voordeel van De Vinken. Een zeer slechte fase volgde en daar hebben we de laatste wedstrijden toch wel meer van gehad. Ermelo rook bloed en kwam op 4-3. Dit zou dan ook de ruststand zijn.

In de rust zijn we kwaad geworden want we zijn denk ik wel 10 keer beter maar het scoren lukt gewoon niet. We spelen niet met vertrouwen en dat zie je terug in de wedstrijden. Zodra we gemist hebben gaat dat in het koppie zitten. We wilden na rust gelijk het doelpunt maken en beter in de wedstrijd komen.
We maakten onze woorden waar en na een vlotte aanval in 5 balcontacten scoorde Dirk de 4-4. Een zucht van opluchting ging door de zaal. We gingen op jacht naar meer en we gingen sneller en directer spelen. Dit resulteerde in een doorloopbal van Diana na goed opletten van Hans: 4-5. Ik had samen met Stefan afgesproken dat het in de tweede helft wel raak moest zijn omdat we bij het inschieten elke bal raak knalde die we in onze handen kregen. Stefan liet dit met een doorloopbal gelijk tot uitwerking komen en de 4-6 stond op de klok. We bleven zoeken naar het juiste schot en Lisa knalde raak: 4-7. Ook ik kon niet achterblijven in de score en kon een doorloopbal verzilveren en zo de stand naar 4-8 brengen . De Vinken verslapte weer in plaats van doorgaan en Ermelo kwam weer terug tot 7-8. Gelukkig kon Marcel uit een dieptebal de zeer belangrijke 7-9 scoren en zo liepen we uiteindelijk toch nog weg bij onze tegenstanders. Het was Diana die de wedstrijd definitief in het slot gooide en de 7-10 maakte. Mariëlle kwam nog het veld in voor de moe gestreden Lisa. Stefan scoorde in de slotfase nog een doorloopbal en zorgde hierdoor voor de 7-11.

Hopelijk kunnnen we de volgende wedstrijd met wat meer zelfvertrouwen gaan beginnen, want dat hebben we ook wel nodig.

Marcel St. Nicolaas


24-01-2011   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors