• Helaas verloren, op naar de volgende!

28 nov 2022
  • Op zaterdag 26 november hebben wij onze eerste officiële zaalwedstrijd gespeeld. We moesten tegen HKC waarvan we wisten dat het een lastige wedstrijd zou zijn omdat we van HKC al twee keer verloren hebben en één keer net aan gewonnen. We waren met het hele team behalve Joep, die was de dag daarvoor lelijk op zijn knie gevallen. Met hulp van ouders zijn we bij HKC aan gekomen. We zijn de wedstijd begonnen met Cas, Sven, Senna en Maud in de aanval en in de verdediging stonden Fiene, Anoek, Daan en Niels. De bank werd warm gehouden door Amélie en Jayden.
    Er was een slordige passing in het begin waardoor het al snel 1-0 werd voor HKC. Zonder dat we het door hadden was het alweer 2-0 voor HKC die scoorden met een doorloopbal. Daarna scoorde Niels met een heel mooi afstandsschot waardoor het 2-1 werd. De vreugde was van korte duur want HKC scoorde al weer snel het 3-1. Ook de wissel van Jayden voor Sven hielp niet. Hoewel Jayden veel ballen kon onderscheppen, lukte het De Vinken niet om te scoren. Zo werd het 5-1 bij rust.

Amélie vindt deze club niet zo leuk en door het bankzitten was Amelie vastbesloten te scoren. Bij de wissel met Maud was dit te zien doordat ze vel op de bal was. Echter een goede aanval bleef uit in dit vak. Toch ontstond er een kans voor een mooie doorloopbal. Deze werd door HKC uit de handen geslagen van Amelie. Dit werd een strafworp en die scoorde ze waardoor het 7-2 werd. HKC liet ook nu geen feestvreugde toe en toen werd het 8-2. Ook Anoek liet zich niet kennen en scoorde. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd. De tweede helft speelde De Vinken stukken beter en lukte het De Vinken om HKC niet te laten scoren. Helaas ging De Vinken naar huis met een 2-8 verlies. HKC bleek toch weer een maatje te groot. Door Levi en Lisa werden op de terugweg de nodige trainingen doorgenomen en weer bedacht om HKC thuis de winst af te pakken.