Korfbalvereniging
De Vinken

Geslaagd schoolkorfbal


Geslaagd schoolkorfbal
Geslaagd schoolkorfbal
In de week van 25 september tot en met 2 oktober organiseerde De Vinken voor de 59e keer het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi. Het aantal deelnemers is de laatste jaren flink gestegen.

Hierom werd het toernooi voor groep 4 tot en met 8 voor het eerst verdeeld over twee dagen. Voor de groepen 1, 2 en 3 was er een speciale spelletjesochtend. In totaal mochten we ruim 170 schoolkinderen verwelkomen. Wat een feest was het weer, met veel lachende gezichten, leuke en spannende wedstrijden, veel doelpunten en veel winnaars.

Groep 4, 5 en 6; zonnige dag én een feestje

Op woensdag 25 september trapten groep 4, 5 en 6 het toernooi af. De middag startte met een klein feestje, twee jarige feestvarkens werden toegezongen door een veld vol kinderen en begeleiders. Het doorgebroken zonnetje verhoogde de feestvreugde. Om goed warm te worden begonnen alle teams daarna met een rondje sneldoelen: zo veel mogelijk doelpunten scoren in 10 minuten. De scores telden mee voor de spelletjescompetitie die tussen de wedstrijden door werd gehouden. Daarna was het tijd voor de eerste echte speelronde. Dertien teams van scholen uit Vinkeveen en Wilnis speelden onderlinge wedstijden in verschillende poules. De wedstrijden werden afgewisseld met een hardloopestafette en een hindernisbaan, ook deze spellen telden weer mee voor de spelletjescompetitie. Rond 16.30 was het tijd voor de prijsuitreiking. Voor elke poule stonden bekers klaar voor de 1e, 2e en 3e plaats. De winnaars van de spelletjes werden beloond met een zakje chips.

Bij groep 4 ging de Schakel er met de winst vandoor. De Kon. Julianaschool eindigde op de 2e plaats en de Pijlstaart op plaats 3. De Kon. Julianaschool legde ook beslag op de chips, zij wonnen de spelletjes. Bij groep 5 was het razend spannend tot het einde. De finaleronde tussen de Pijlstaart en de Schakel werd met 6-2 beslist door de Pijlstaart, zij namen de gouden beker mee. De Schakel eindige op de tweede plaats, de derde plaats was voor team Winter van de Willespoort. Ook de chips ging naar een team van de Willespoort: team Zomer won de spelletjes. In poule van groep 6 werd het een ware battle tussen de twee teams van de Jozefschool. Uiteindelijk kaapte team Amsterdam de prijs weg voor de neus van team Utrecht. De derde plek was voor het team van de Vlinderbos. De spelletjes en chips gingen naar het team van de Schakel.

Groep 7 en 8; nat maar zeker niet minder gezellig!

Een week later was het de beurt aan dertien enthousiaste teams uit groep 7 en 8. Het programma was ongeveer gelijk aan dat van groep 4, 5 en 6. Helaas werd het toernooi voor het eerst in jaren geplaagd door wind en regen en moest er geïmproviseerd worden. Hoewel het weer niets afdeed aan het fanatisme van de deelnemers, werd halverwege toch besloten het resterende programma iets in te korten en het laatste spel te schrappen. Rond 16.00 kon iedereen zich in de kantine opwarmen en wachten op de prijsuitreiking.

In de poule van groep 7 was de Pijlstaart de overtuigende winnaar. De tweede én derde plaats waren voor de teams van Willespoort. Ook de chips ging mee naar Wilnis, de spelletjes werden gewonnen door het team van Kids College. Bij groep 8 ging de winst naar de Jozefschool. Om de tweede en derde prijs te verdelen moest het doelsaldo er aan te pas komen. Met slechts één doelpuntje meer in hun voordeel legde de Pijlstaart beslag op de tweede plek en moet de Willespoort genoegen nemen met plek 3. De winst voor de spelletjes ging naar de Vlinderbos.

Gezellige spelletjesochtend groep 1, 2 en 3

Ook kinderen uit groep 1, 2 en 3 kwamen kennismaken met korfballen. Op zaterdag 28 september werd er voor hen een speciale ochtend georganiseerd in het thema ‘Dieren in het wild’. Ruim 20 kinderen deden mee. Samen met de jongste leden van De Vinken, de Kangoeroes, speelden ze in kleine groepjes allemaal leuke spelletjes. Natuurlijk mochten de kinderen ook proberen in de korf te schieten. Best moeilijk, maar als het dan eenmaal lukt levert dat blije gezichtjes op!

Driemaal een geslaagde dag! Dank aan alle deelnemers, ouders en vrijwilligers van De Vinken die zich hebben ingezet om het schoolkorfbaltoernooi weer een succes te maken. Graag tot volgend jaar!
Heb je meegedaan en wil je nog een keer mee komen trainen? Dat kan! Leerlingen uit groep 4, 5, 6 en 7 mogen op maandag of woensdag van 18.00-19.00 mee komen trainen en leerlingen uit groep 8 van 19.00-20.00.


04-10-2019   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors