Korfbalvereniging
De Vinken

Nog geen winst


Nog geen winst
Nog geen winst
In de twee oefenwedstrijden had ons eerste weinig succes.
Wel had de A1 een magistrale uitslag van 40-6 tegen Viko.
Een officieus Vinkenrecord (want geen competitiewedstrijd)...


Het eerste heeft zich de afgelopen weken voorbereid op de komende zaalcompetitie. Het vlaggenschip kent enkele wijzigingen ten opzichte van de veldopstelling dit najaar. Dirk heeft inmiddels weer de beschikking over de op het Vinkennest teruggekeerde Zoë van Dasler, zij zal samen met Fenne, Danique en Mariska het dameskwartet vormen. Lisette gaat hierdoor het tweede team versterken, terwijl een andere vaste waarde in het Suiteteam, Dorien, langdurig op reis is.
Aan de herenkant is Kelvin langzaam herstellende van een vervelende blessure, opgelopen in de een-na laatste-veldwedstrijd. Vooralsnog neemt Jelle zijn plaats in bij het eerste. Samen met Levi, Jerom en Rutger vormt Jelle het herenkwartet van het Kindermodehuisteam.

Oefenwedstrijden
Zaterdag 9 november oefende S1 thuis tegen Haarlem. Na een mindere eerste helft, waarin de Vinken duidelijk moeite had met het snelle en felle combinatiespel van de Haarlemmers volgde een betere tweede helft. Toch bleken de bezoekers te sterk en met 15-19 als einduitslag was een goede les geleerd.
Op 16 november kwam Furore uit Krommenie op bezoek. Ook deze tweedeklasser bleek over teveel lengte en schotkracht te bezitten om voor ons een mooie uitslag te laten ontstaan. Met de rust was het 6-10 in het voordeel van de bezoekers. In de tweede helft konden wij iets meer scoren, maar uiteindelijk trokken we bij een 16-22 eindstand toch aan het kortste eind.
“Het waren twee pittige oefenpotjes”, concludeerde Dirk na afloop. “Speltechnisch waren we niet veel minder, maar we hebben de kansen onvoldoende benut en lieten ons teveel aftroeven door het bravour van de tegenstander”.


Eerste zaalwedstrijd
Zaterdag 23 november speelt De Vinken de eerste wedstrijd thuis tegen het Kockengense ESDO. De week erop gaan we op bezoek in Huizen en op 7 december ontvangen we het Utrechtse Hebbes. Aanvang van de thuiswedstrijden is 15.30 uur in de sporthal van het Dorpshuis.

16-11-2019   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors