• Geen stunt S1 tegen koploper

31 mei 2022
  • Afgelopen zaterdag trad De Vinken thuis aan tegen koploper IJsselvogels. Een ploeg met een missie, want bij winst zou het kampioenschap en promotie naar de 1e klasse binnen zijn. Echter, de enige nederlaag die IJsselvogels dit seizoen leed, was tegen De Vinken. Alle reden dus om de mouwen op te stropen. Herhaling zat er helaas niet in, De Vinken verloor met 13-19.

Moeite met scoren

Het ‘De Suite’ achttal startte in de aanval met Dorien, Eva, Jelle en Levi. In de verdediging begonnen Rutger, Jerom, Zoë en Iris, die de plek invulde van de afwezige Mariska. Het was even aftasten in het begin, de eerste Vinken aanvallen eindigden in snel balverlies, wat IJsselvogels de gelegenheid gaf de score te openen. Levi zorgde snel voor 1-1, waarna IJsselvogels tweemaal scoorde en uitliep naar 1-3. Pas minuten later zorgde Dorien via een vrije bal voor de 2-3, waar IJsselvogels al snel op antwoorde (2-4). Rutger zorgde nog wel voor de 3-4, daarna verloor De Vinken de aansluiting. Aan de inzet lag het niet, ondanks dat werd het een lastige eerste helft. Pogingen waren er wel degelijk, maar de kansen werden niet afgemaakt. IJsselvogels wist de voorsprong, met goed scorende heren, langzaam maar zeker uit te bouwen tot 3-8. Via Rutger deed De Vinken nog iets terug, maar met een ruststand van 4-10 was een gat van 6 punten geslagen.

Na rust opende IJsselvogels opnieuw de score, 4-11. De Vinken speelde daarna een paar mooie, lange aanvallen maar wist die niet direct te verzilveren. Jerom knalde uiteindelijk van afstand de 5-11 erin. Door sterk verdedigd werk, werd het IJsselvogels aanvallend lastiger gemaakt. Dat haalde snelheid uit het spel en weerhield de tegenstander ook even van scoren. Helaas kon de Vinkenaanval niet genoeg profiteren. Na 5-12 werd het via Levi van afstand 6-12 en zo bleef het gat schommelen rond de 6 punten. In de 16e minuut was het doelpuntenfestijn. Van 6-13 werd het via Zoë 7-13, waarna de tegenstander 7-14 maakte en Jelle met een fraaie doorloopbal weer voor 8-14 zorgde. Bij die stand wisselde Sabrina het herenkoppel Rutger/Jerom voor Finn en Gideon. Hoewel beide heren scoorden en ook Eva, Levi en Dorien nog een treffer bijschreven, bleek IJsselvogels deze keer net een maatje te groot. Bij het eindsignaal was de marge nog altijd 6 punten.

Wat betekent dat?

IJsselvogels staat daarmee 6 punten los en stelt het kampioenschap veilig. Met nog twee wedstrijden te gaan bezet De Vinken nu met 13 punten de 5e plek, maar het blijft ongekend spannend in de middenmoot. De nummer 2 t/m 6 staan binnen drie punten. Onze hoofdmacht treft nog twee tegenstanders uit diezelfde middenmoot. Zaterdag 11 juni speelt De Vinken de laatste thuiswedstrijd tegen Reeuwijk 1 (ook 13 punten) en sluit het seizoen op 18 juni af in Mijdrecht tegen Atlantis.