Korfbalvereniging
De Vinken

Feestelijke ingebruikname zonnepanelen


Feestelijke ingebruikname zonnepanelen
Feestelijke ingebruikname zonnepanelen
Afgelopen zaterdag 7 oktober deed wethouder sport, Alberta Schuurs, de officiële openingshandeling voor de ingebruikname van de duurzame zonnepanelen op het dak van onze kantine.

Wethouder Schuurs onthulde de opwekkingsteller in ons clubhuis, waarmee de energiebesparende maatregelen voor ons duidelijk afleesbaar zijn.
Ons bestuurslid accommodatiezaken, Eric Kortz, gaf een toelichting op de voorgeschiedenis en de overwegingen rond het project. Het aanschaffen van zonnepanelen is in samenwerking met de gemeente en de Natuur en Milieufederatie Utrecht gerealiseerd. Eric kon verklappen dat sinds de daadwerkelijk ingebruikname (iets voor de zomervakantie) nu al een overschrijding van de opbrengsten ten opzichte van het jaargebruik is behaald. Samen met enkele andere energiebesparende maatregelen op (koelkasten-) apparatuur en (led-) verlichting zorgt het zonnepanelenproject voor extra inkomsten in plaats van uitgaven.
Alberta Schuurs constateerde dat de weersomstandigheden van deze zaterdag weliswaar niet echt veel opbrengsten zouden opleveren, maar de energierekening van de club zal inderdaad zeker dalen. Zij bevestigde dat ook andere sportverenigingen indachtig het milieu en de eigen energierekening de aanschaf van zonnepanelen overwegen. Onder luid applaus van de aanwezigen drukte zij op de denkbeeldige startknop en hief vervolgens met onze Eric en Eric Nohlmans, adviseur verduurzaming van de NMU, het glas op deze heuglijke gebeurtenis.


07-10-2017   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors