Korfbalvereniging
De Vinken

F2 wint eerste thuiswedstrijd


F2 wint eerste thuiswedstrijd
F2 wint eerste thuiswedstrijd
Zaterdag 1 december speelde het jongste talententeam De Vinken F2 de eerste thuiswedstrijd. Onder het oog van veel supporters wisten zij deze wedstrijd te winnen!

Vinken F2
Het team bestaat uit vijf jongens: Kjeld, Stan, Florian, Huub en Jesper en één meisje: Sanne. Dit is wat uitzonderlijk binnen de vereniging, want vaak hebben de teams ruimte voor meer jongens. Het team wordt gesponsord door de Jumbo uit Vinkeveen.
De meeste kinderen hebben de eerste korfbalvaardigheden opgedaan bij de kangoeroes. Waarna ze na de zomer het jongste talententeam werden bij De Vinken. Op het veld werd er twee keer per week hard getraind om klaar te zijn voor de eerste wedstrijden in de zaal. Er is met veel plezier gewerkt aan het scoren, gooien en vangen, maar vooral aan het spelen van partijtjes.

De wedstrijd
Zaterdag 1 december stond de allereerste officiële thuiswedstrijd op het programma tegen OVVO F2 uit Maarsen. De tribune zat vol met ouders, opa’s en oma’s.
De Vinken F2, keurig in tenue inclusief Vinken wedstrijdsokken, begon fanatiek aan de wedstrijd. Voor elke bal werd gestreden en door lange ballen werd het spel snel verlegd. Dit resulteerde in een 2-1 ruststand.

Het was een spannende wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander met ook beginnende korfballers. Beide teams hadden kansen maar deze werden door De Vinken F2 beter benut. In de tweede helft werd er door de F2 nog vier keer gescoord en zo werd deze wedstrijd gewonnen met 6-3! Wat waren de kinderen blij en de coaches/trainsters super trots! Een mooie start van de competitie van dit jonge team.


04-12-2018   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors