• F1 tegen TOP

    13 jan 2020
  • De Vinken F1 mocht zaterdag 11 januari aantreden tegen een tegenstanders van formaat: TOP F1 uit Sassenheim. Na het kampioenschap op het veld, is de F1 in de zaalcompetitie ingedeeld in een sterkere poule. Sanne, Lisa, Florian, Mike, Stan en Kjeld slepen met hard werken toch al behoorlijk wat punten binnen en staan halverwege de competitie op een mooie 3e plek.
    TOP F1 lijkt op papier een maatje te groot, maar onze F toppers geven zich natuurlijk niet zomaar gewonnen. Een ontbijt met vlokken zorgt elke week voor extra spirit en dat was ook nu te zien! De Vinken kwam geweldig uit de startblokken en nam de eerste minuten de leiding in de wedstrijd. Met het gooien van lange ballen werd goed geprobeerd de tegenstander te verrassen en de kansen werden keurig afgemaakt. Halverwege de wedstrijd ging de stand mooi gelijk op.
    Na rust kreeg de Vinken het wat lastiger en begon de vermoeidheid langzaam wat toe te slaan. De achterstand liep op naar 3 punten, waardoor de Vinken een superspeler mocht inzetten. TOP liep nog wat verder uit, maar met een paar mooie onderscheppingen en goed samenspel bleef de achterstand beperkt. In het laatste kwart was er nog van alles mogelijk. De laatste minuten zette TOP echter een eindsprintje in en won toch met ruim verschil de wedstrijd. De afsluitende strafworpenserie werd wel gewonnen door de Vinken. Ondanks het verlies houdt Vinken F1 nog altijd knap stand in de poule, met een gedeelde 3e plaats.