• F1 stralend middelpunt in Korfbal League

  21 feb 2020
 • Het was een druk weekend voor de F1. Eerst stond zaterdags de uitwedstrijd tegen Pernix op het programma en op zondag was er een wel heel speciaal uitje naar een Korfbal League wedstrijd.

  Zwaarbevochten winst bij Pernix
  Eerst de zaterdag. Het was voor de tweede week op rij op tijd opstaan รฉn een eindje rijden voor de F1. De return tegen Pernix in Leiden beloofde op voorhand wel een leuke wedstrijd te worden. Thuis werd redelijk ruim gewonnen, maar toch was het toen een gelijkwaardig potje. Dat was nu ook het geval.

  Na de eerste tien minuten keken Sanne, Lisa, Florian, Mike, Stan en Kjeld tegen een achterstand aan van drie punten en dus mocht de 'superspeler' ingezet worden. Vlak voor rust werd de stand bijna gelijk getrokken tot 7-6. Ook de tweede helft was spannend, met een mooie inhaalrace werd in het laatste kwart toch de winst binnengesleept. Eindstand 10-13, een mooi begin van een korfbalweekend.

  In de spotlights bij Blauw-Wit
  Zondagmiddag stond de ploeg weer klaar om met ouders, broers en zusjes af te reizen naar Amsterdam, voor de Korfbal League wedstrijd Blauw-Wit tegen Groen Geel. Daar mochten ze in eigen Vinkentenue mee oplopen met de spelers van Groen Geel. Superspannend! Na het omkleden en wat instructies ging het licht in de volle sporthal uit en de muziek en de spotlights aan. Onder luid applaus mochten Sanne, Lisa, Sara, Florian, Mike, Stan en Kjeld รฉรฉn voor รฉรฉn naar voren komen met een speler van Groen Geel. Daar werden ze ook allemaal nog even voorgesteld. Van de zenuwen die er vooraf nog wel een beetje waren, was bij het oplopen niet veel meer te merken. Allemaal stralende gezichtjes.

  Na het voorstellen was het tijd voor de wedstrijd. Een belangrijke wedstrijd, want beide ploegen spelen om behoud in de League. De F1 mocht de wedstrijd bekijken vanaf een eigen bankje, een heel spektakel om zo dicht op het veld te mogen zitten. De wedstijd werd uiteindelijk gewonnen door de thuisploeg. Zoโ€™n echte Leaguewedstrijd kijken is heel leuk, maar ook best wel een beetje lang stilzitten. Gelukkig stond er in de rust chips en drinken klaar. Ook kregen de kinderen allemaal een pen en een speciale kaart om handtekeningen te verzamelen van Blauw-Wit. Daar werd na de wedstrijd dankbaar gebruik van gemaakt, fanatiek werden spelers en staf door onze F-jes achtervolgd om de kaart helemaal vol te krijgen.

  Wat een fantastische ervaring voor de F1; nieuwe helden ontmoet en een mooie herinnering gemaakt met elkaar. Missie meer dan geslaagd met dank ook aan Zoรซ en Diana. En hoe sluit je zoโ€™n dag dan gepast af? Juist, bij de McDonalds!