Korfbalvereniging
De Vinken

En ook de Midweek kampioen


En ook de Midweek kampioen
En ook de Midweek kampioen
Dit seizoen is bij De Vinken een nieuw Midweekteam van start gegaan. Een enthousiaste mix van oud-korfballers en nieuwe aanwas speelde een doordeweekse veldcompetitie op dinsdag- en woensdagavond..

En niet onverdienstelijk. Met een klinkende overwinning van 24-7 sloten de “midwekers” afgelopen woensdag de eerste competitieronde af als kampioen.
De start van de competitie was al veelbelovend. De voorbereiding was kort en veel spelers stonden voor het eerst bij elkaar in een team. Toch werden de eerste wedstrijden gewonnen. Een onnodige verliespartij bij Atlantis en een spannend gelijkspel tegen de medekoploper zorgden ervoor dat het er toch nog écht om ging tijdens de laatste thuiswedstrijd.
Alleen bij winst tegen Sporting West Amsterdam kon het kampioenschap gevierd worden. Ondanks de vele kuitblessures, toch wel een hardnekkig terugkerend kwaaltje onder de midwekers, was het voltallige team fit genoeg om te spelen. Helaas moest Frank de wedstrijd missen, zijn plek werd ingenomen door Ronald.
Onder aanmoediging van een flink aantal supporters liet het eerste aanvalsvak – Susanne, Rebecca, Ronald, Coen – er na het fluitsignaal geen gras over groeien. Meteen in de eerste minuut werd de toon gezet door een mooi afstandsschot van Susanne, met daarna een snelle 2-0 door Coen.

Ook het andere vak – Lisa, Annemarie, Bart, Peter – was trefzeker. Het bleek de aanzet voor een doelpuntrijke een aantrekkelijke eerste helft van De Vinken. Door ook sterk verdedigend werk viel pas na 7-0 het eerste tegendoelpunt. Bij een comfortabele voorsprong van 13-4 klonk het rustsignaal.

Het Midweekteam telt inmiddels 14 spelers, in de rust werd dan ook flink gewisseld. Alleen Ronald en Coen bleven staan, zij begonnen na de rust in de aanval met Manon en Ruby. Het andere vak werd gevormd door Linsy, Angela, Arjan en Eric. Na even aftasten heropende Manon in de eerste minuten weer de score en al snel bleek dat de verhoudingen in de tweede helft gelijk zouden blijven. De voorsprong werd gestaag uitgebouwd via een mooie mix van uitgespeelde kansjes, doorloopballen en afstandsschoten. Een dik verdiende overwinning en een mooie afsluiting van een succesvol nieuw midweekinitiatief bij De Vinken.
Voor nu dank aan onze invallers, supporters, scheidsrechters Levi en Marcel en Hans en Diana voor de trainingen. In de zaal spelen de Midwekers geen competitie. Wel gaat er flink doorgetraind worden, om in het voorjaar een mooi vervolg te geven aan dit kampioenschap. Want dat smaakt natuurlijk naar meer!

20-10-2018   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors